måndag 8 februari 2010

Film.

Det blev en film till sist igår. Hunger. Klaustrobiskt, upprörande och alldeles fantastiskt bra. Skådespelarinsatsen av Michael Fassbender är enastående. Rekommenderas.

6 kommentarer:

Medelklassman sa...

Såg en dokumentär om det där. Thatcher alltså. Sicken käring.

Anne sa...

Den vill jag också se! Nordirland är lite av ett specialintresseområde för mig, utan någon annan egentlig anledning än att jag tycker det som hänt/händer där är så fruktansvärt upprörande.
Har dock inte sett så många filmer, faktiskt bara "Bloody sunday" och "In the name of the father".

Josefine sa...

30+: ja det får man säga. Filmen var kanske en av mer realistiska filmerna jag sett om liv i fängelse. Skitsnyggt filmad. Det riktigt kröp i kroppen av omänskligheten i våldet (både det fysiska och det psykiska).

Anne: Jaha! Men då ska du verkligen se den! Verkligen skitbra. Hade ingen koll på den där Bobby Sands innan men läste lite om honom idag. Väldigt spännande läsning. Och upprörande såklart.

Jo tjena sa...

Såg den på bio och tyckte den var apdålig! Intressant ämne, absolut men jisses...trodde jag skulle somna under vissa scener.

Ann-Louise [En bulle ur ugnen] sa...

Åh! Den där måste jag se! :) Kram

Pelle sa...

Säga vad man vill om Thatcher, men i det här fallet har hon rätt. Dom är terrorister och ska behandlas som de kriminella svin de är och inte politiska fångar. Tycker ni att de som bombade tågen i Spanien ska ha speciella rättigheter?

Bobby Sands var inblandad i flera bombdåd där oskyldiga fick sätta livet till. Hunger är bara en hagiografi över Sands och ett patetiskt försök att rättfärdiga IRA blodiga dåd.