tisdag 2 februari 2010

IKEA.

I lördags var vi på IKEA. Vi skulle skaffa lampor till bokhyllan. M har försökt sälja in iphone till mig genom att visa mig alla himmelska applikationer man kan skaffa. Man kan kolla när spårvagnen kommer, vad man ska laga för mat, man kan ha ett gevär på den som avlossas när man skakar idiotiskt på telefonen, man kan ha bubbelplast över hela bildskärmen som man kan smälla - trots alla dessa magiska fördelar har jag alltså inte fallit för frestelsen.

Vi köpte i alla fall först en matta i en butik och sen skulle vi då vid 17.30 åka vidare till IKEA. M hade tack vare sin fina telefon kunnat kolla upp öppet-tiderna och det var minsann långlördag i det stora möbelvaruhuset i Göteborg. Vi hade alltså gott och väl två timmar på oss.

17.50 traskar vi in. Först upptäcker vi att restaurangen har stängt - vilket är mycket dåligt eftersom samtliga i sällskapet redan är MYCKET hungriga. M tjurar. S:et tjurar. Vi fortsätter in i barnavdelningen där vi mutar S:et med att få välja två billiga små gosedjur till sig och sin lillasyster. Inte så mycket gladare miner blir det av det (dagens barn!). Sen hör vi "Nu stänger varuhuset om fem minuter". Panik. Vi rycker åt oss fingerdockor (viktigt inköp, verkligen) och börjar rusa mot bokhylleavdelningen. S:et rusar dock inte för hon surar för att hon inte fick IKEA-mat och för att vi inte kunde stanna längre i barnavdelningen (ja för den där rutschkanan de har där - den är ju en riktig glädjesensation en meter lång och nästan plan som den är). Vi kommer fram till bokhylleavdelningen. Lamporna är slut i det stället. Det börjar släckas ner och det städas lite här och där. Vi rusar till första bästa informationsdisk och får reda på att lamporna finns i lampavdelningen.

Vi åker ner. Vi springer genom alla förbannade avdelningar samtidigt som S:et gnyr "men jag vill ju vara i smååååååååland... dem stänger här nu..... vad gööööööör ni? vi måååååste gåååååå.... vi ska gå mot kassorna.... ni går inte mot kassorna.. varför fick jag inte vara i småååland... man får inte gåå här nu.. varför gör ni det?"
"HÅLL KÄFTEN" ligger inne i de våldsamt hungriga munnarna och lurar men vi bara fräser "nu får du vara tyst.. vi är på väg mot kassorna..." (ljug). Vi kommer fram till lampavdelningen. Lamporna finns bara kvar i vitt och rött. Vi ska ha aliminium. M tjurar. M tjurar och frågar om jag verkligen är säker och går sedan själv och kontrollerar att där verkligen inte är några lampor. Det är där inte. Han tjurar lite till.

Vi tar oss i galopp till kassorna. M är förbannad. "Men de skulle ju ha öppet till 20 för helvete! jag kollade ju på min iphone!". Jag säger "men skärp dig nu!". Det gör han inte. Han kollar sin iphone. Jag stirrar på hans förbannade skärm. Jag pekar på den.. "Men du har ju kollat på GÄVLE!!!!".

Sen åt vi mysig middag på McDonalds och åkte hem.

11 kommentarer:

Fisken sa...

Hatar.IKEA.SÅ MYCKET!
Du har just beskrivit varenda eviga gång jag är på IKEA.

Medelklassman sa...

Ord kan inte beskriva det infernaliska helvete som är IKEA. Men du kom väldigt nära.

Förresten är jag ganska sugen på en iPhone. Det verkar så kul att ploppa låtsasplastpluppar med den.

Jo tjena sa...

Perfekt beskrivning av hur det är att handla på Ikea. Varenda gång jag är där blir jag så glad över att jag inte har barn. Hur småbarnsföräldrar klarar av att handla där utan att tappa humöret konstant är en gåta för mig.

mikebike sa...

Åh vad sugen jag blev på att åka till ikea nu.

Sofia sa...

A predikar också iphones osvikliga storhet. Han utbrister "Men det är ju världens enklaste sälj!" varje gång jag fått en utläggning om dess förträfflighet och fortfarande inte vill ha en.
Han får ångest av Ikea.
Jag älskar Ikea. Det är något i det oändliga utbudet och att ändå gå därifrån med två diskborstar som jag gillar. Inte den, inte den, inte den heller... men den. Typ.

Anonym sa...

Hahaha, gud vad bra! Jag älskar iofs IKEA men det där hade sååå lätt kunnat hända oss, att maken ska kolla tider o kollar typ fel stad eller fel dag... Fast då skulle vi har kommit kvart i åtta så vi skulle inte ens ha kommit in... ;)

Kram!

Sackboy sa...

IKEA, mike och iPhone...ingen bra kombination. :-P


@ 30+ >>> iPhone är en riktigt bra telefon, bytte upp mig från en välanvänd Sony Ericsson K810 för ett par månader sedan och har aldrig kollat åt en annan telefon sedan dess.

Robbelibobban sa...

Hehehe och när ni kom till Donken, låt mig gissa, så var flurrarn "trasig"?

Anonym sa...

Som utlandssvensk är jag programmerad att älska IKEA förbehållslöst. Vår förstfödda kommer att heta Ivar. Även om det blir en tjej.

Det enda jag tog med mig från ditt - väldigt roliga - inlägg var "De har varit på IKEA, de lyckosarna"

mvh
Jessica

Snellie och Arne sa...

Haha, lite glädje på er bekostnad från sjukhussängen där jag hamnat... Det värsta är ju egentligen när man inser att det inte är den dumma iPhonens fel utan bara sitt eget, eller hans eget.. I alla fall, bättre lycka nästa Ikeabesök!

Fifi sa...

Teknikens under…

Indoor walking hare jag aldrig testat. Däremot är det hög tid för mig ta komma igång med gymmandet igen efter trötthet och förkylning.

Dolph Lundgren är inte ens som en riktig människa, utan mer som en slags myt. Och sådana där tuffingar blir lite för mycket på morgonkvisten, särskilt när jag är helt oförberedd!

kram