torsdag 24 juni 2010

Energi de luxe.

Nu ska jag snart hämta S:et på dagis ("neeeeeeeeej jag vill inte gå heeeeeeem jag vill leka meeeeeeeeeeeer"). Tintin har sovit länge och kommer att vara helt jävla omöjlig att ha i vagnen. Vad gör man med en 8-månaders odåga som inte kan sitta stilla i vagnen utan som kränger sig ur selarna och hellre står upp och glor på alla man möter? Jag tar väldigt gärna emot tips (majskrokar funkar i ungefär en minut).

8 kommentarer:

Ms Spider sa...

Oj. Frågar min mamma. För jag har baske mig ingen aning. I vårt fall fick hunden åka vagn och jag gå brevid... Ja, även som riktigt liten

Daniel sa...

Önskar jag kunde svara, har samma problem men med min hund!

Anna sa...

Hej. Min galna Malin var som en vild schimpans när hon var i den åldern. Hon stod upp fastsatt i selen och tittade framåt. Rätt var det var kunde hon gå när hon var 9 månader, oj vad mycket hon ramlade och slog sig. Till slut köpte vi en inomhushjälm...
Barn två blev en jättelugn liten kille. Pju...hade jag fått en schimpans till hade jag sålt bägge till Skansen...

Mikaela sa...

köper/syr en mei tai (en sorts sjal) och bär barnet på ryggen.

tessan sa...

lös sele, som man gör kort så inte barnet kan ställa sig upp (brio har en för hundra spänn). en sådan sele kan man inte krångla sig ur. om ni har en rel ny vagn finns öglor nere vid sitsen som man fäster den lösa selen i. vi använde den också på matsyolen.

Jonna sa...

Berätta gärna för mig också om det dyker upp tips som inte innebär att sele ska användas. (Skrik och gnäll tycker jag är snäppet värre än att bära unge och köra vagn samtidigt.) Oftast tar jag bara med mig ungen i famnen när jag går ut.

Anna sa...

om hon sitter vänd mot dig kan det hjälpa att vända henne framåt... :)
men chimpanser är hopplösa!!

Josefine sa...

ann-katrin: åh jag längtar tills tintin kan gå. då kan man låta henne springa av sig lite energi så att hon håller sig lugn i vagnen!

daniel: hahaha.. låter som min systers hund.

anna: ja exakt så är det med tintin. hon är sjövild. hon tycker att det är SKIT att sitta ner och betrakta sin omgivning.

mikaela: ja, vi har en bärsele men ibland är det mest praktiskt att ha med vagnen. i alla fall nu sen hon blivit så stor.

tessan: aha! tack för tipset. det ska jag kolla. man kanske kan få henne att sitta ner ändå på något sätt.

jonna: ja herre gud jag vet inte hur ofta jag går just så. och det är inte skönt för rygg, handleder, höfter osv. och jobbigt och opraktiskt + att jag känner mig som en idiot lite grann när jag går runt så där. ibland skiter jag i vagnen men vid såna tillfällen när jag vet att det kommer att ta tid och hon kommer vilja sova är jag tvungen. igen: längtar längtar tills hon kan gå själv!

anna: ja det trodde jag också. och ibland funkar det men nästan alltid blir det samma grej. hon lyckas krångla sig ur selen och så sticker plötsligt hennes lilla vita skalle upp. sen såg jag i nån blogg att det var nån som gnällde om det där att det skulle vara konstigt att ha sin unge bort ifrån sig när de "bara är ett år!". så det är bäst att jag bara förnekar allt det här med att ha henne framåt för att itne dra på mig familjelivs-vreden! ;)