tisdag 22 juni 2010

Nu så.

Jag har hunnit med att avsluta Saeterbakken, läsa en kort Oates och börja på en bok till (Oksanen).

Nu ska jag ut i solen till havet och äta jordgubbar och kanske till och med en glass.

7 kommentarer:

Karin sa...

Jag är så nyfiken på hur du uppfattar slutet i boken. Jag vet inte riktigt om jag fattar rätt, vad han väljer att göra. Hur tänker du?

Tinalinatiny sa...

Sol, hav & jordgubbar. Ingen dålig trio må jag säga!

Josefine sa...

karin: först måste jag säga att jag tyckte att slutet var fruktansvärt obehagligt. låg och tänkte på det när jag skulle sova i natt. jag tänker det som att han lät flickan stanna i källaren och att han rättfärdigade det inför sig själv genom att tänka "hennes liv är över, hon finns inte kvar". Att han vill ha Inger för sig själv. Vad tänker du? Jag har inte hunnit smälta det ordentligt än eftersom jag läste ut den igår så jag kanske tänker på ett annat sätt sen.

tinalinatiny: ja det var väldigt trevligt men sen gick solen i moln eftersom vi bor i göteborg :(

Fifi sa...

Hoppas du inte frös ihjäl vid havet, det var ju svinkallt!
Jag har varit på "en mysig trivseldag" med jobbet. Vi grillade och hade det underbart trevligt och jag frös som bara den, eftersom jag trodde att det skulle vara sommar idag och gick iväg i bara ben och sandaler…

kram

Karin sa...

Ja så tänkte jag också. Att han lät henne dö där för att han tyckte att det inte gick att rädda henne och att han tänkte att om hon kom tillbaka så skulle det vara över mellan honom och Inger.
Men så tänkte jag, har jag missat nåt, har jag missat nån ledtråd? Jag läste om de sista sidorna flera gånger och blev inte klok på det. Men det slutar ju så öppet.
Väldigt obehagligt. Hela boken är rätt obehaglig :-/
Intressant att höra hur du tänkte. Det är en bok man vill prata om efteråt.

Josefine sa...

fifi: haha.. nä jag var varm efter långpromenad men den där sommaren verkar man ju kunna se sig om i jag vet inte var efter. åh mysdag. var det mysigt då? kram!

karin: ja då tänkte vi ungefär samma. jag läste också om sista sidorna för jag trodde också att jag missat något. och jag håller verkligen med dig - det är en bok man vill diskutera efteråt!

Fifi sa...

Angående "den mysiga trivseldagen" kan jag väl säga att det var påklistrade leenden hela dagen, typ "vi har det så jäkla trevligt tillsammans"