onsdag 17 februari 2010

En konstig dag.


Upptäcker att min höstplan inte håller. Får sortera om tankarna, planerna. Fundera. Skriva uppsatsen under tiden. Vänta. Komma på vad det är jag vill. Vad jag inte vill. Om jag kan vänta till höstplanen går att genomföra om ytterligare ett och ett halvt år. Väntan är lång.

Orkade inte gå och träna när höstplanen kraschade med buller och brak. Det är väl just det jag borde ha gjort egentligen. Gått och tränat. Inget fungerar så bra som träning för att sortera ut, bort, tänka om, inte tänka alls. Tänka från början.

Nu intalar jag mig själv att det blir bra ändå. Visst blir det bra. Ja det är klart att det blir bra.

13 kommentarer:

maria sa...

Det blir nog inte bara bra. Det blir säkert bättre! Det är min erfarenhet av att behöva tänka om och ta plan B istället ;)

Nu vet jag förstås inte vad det handlar om i ditt fall, men ändå...

Sofia sa...

ahaa, höstplanen, the old bugger!
filar på den också... och har ijumed det återupptäckt det mindre charmerande personlighetsdraget feghet.
jag hör dig, klart och tydligt :)

miri sa...

det kommer bli alldeles underbart! jag är så in i bombens säker på det.

(och kul att klänningen passade. hoppas jag får se dej i den, tror ju att du är alldeles fantastiskt snygg i den.)

Gabbe sa...

Åh, det där känns igen, när planen inte blev som man tänkt sig, men som tidigare påtalat, det brukar bli bra ändå.

Och som en kompis säger om träningen, "Det är när du känner för det som minst som du behöver det som mest". Jobbigt sant!

mikebike sa...

Det kommer bli bra älskling. Vi löser det vet du väl. Puss.

Kråksång sa...

Klart det blir bra. Ta dig själv på orden - Tuffast av alla. Basta. Man blir lite nyfiken nu...på vad det är du gör egentligen, funderar på och studerar? Vad du skriver på för en uppsats, man har ju bligat lite på den däringa buppsatsen och så... feel free to bjussa. Eller inte. Som du vill. Det kommer en ny plan inom kort. Håll utkik.

Tinalinatiny sa...

Jobbigt när det inte blir som man tänkt sig. Hoppas det löser sig, vilket det säkert gör.

Själv har jag inte ens en höstplan.. :)

Moped sa...

Det var en gång en liten gåsapåg från Skåne som sjöng så vackert att "det lööööser sig, det gör det alltid!" Och tänka sig, den lille mannen hade rätt. Det fixar sig, det gör det. Alltid!

Josefine sa...

maria: ja vem vet! :)

sofia: ja, det är samma visa varje år för mig. typ. jag börjar känna mig gammal nu. borde ha lite mer koll. men det blir säkert bra! för dig också!

miri: ja det bara måste det bli! :) jag ska nog ta ett foto på lördag och lägga ut minsann. känner mig jättefin i den.

gabbe: ja jag tror det med. får sova lite på det, fundera lite. inte stressa upp mig. så blir det nog bra. och exakt. träningen löser upp både det ena och andra!

mikebike: jag har ju dig så det är klart att det blir bra.

kråksång: ja jag ska skriva min c-uppsats nu i vår som helt havererade när mitt ämne kändes för krångligt sist jag påbörjade. nu blir det uppsats om dokumentärfilmare och varför det är så många kvinnor som väljer just dokumentärfilmen som format (inte helt färdigformulerat för mig själv än - men något åt det hållet). det ska bli kul att skriva i alla fall! och hösten... trodde att magisterkursen i kulturvetenskap gick då men den återkommer inte förrän hösten 2011 (kanske - beslutas i höst). och tack! det är skönt med lite pepp minsann!

tinalinatiny: hahaha... nä inte jag heller längre... ska klura ut nåt bra under tiden. det brukar ju bli bra ändå det mesta!

moped: exakt! :)

Jo tjena sa...

Klart det kommer bli bra! Det är jag övertygad om =)

Ann-Louise [En bulle ur ugnen] sa...

Det ordnar sig alltid till slut! :)

Skummade genom kommentarerna och såg att du ska skriva om dokumentärfilmare och varför det är så många kvinnor som väljer just det som format. Spännade!!! :)

Själv sitter jag på jobbet och är tröttare än tröttast. Charlieplutt vaknade redan vid 4:40 idag. Han har kommit in i någon sova-dåligt-period och när han väl sover så ska han ligga och sova på mig. Han sover säkert jättegott men det gör inte jag. Haha! Tror det är lite nya tänder på g som spökar.

Nähe, dags för kaffe igen. :P

Kram och ha en jättebra dag!

Kråksång sa...

Spännande! Då simmar vi i samma badhus, kan man säga (Ehh...? funkar den metaforen?). Klurigt det där när de helt plötsligt bestämmer sig för att ta bort vissa kurser på lite halvbestämd basis. Jag menar man kan ju inte pendla hur som helst till andra universitet, bara för att. Blir spännande att höra vad det blir! hur det blir och vad du tar dig för=)

Fifi sa...

Usch, det är så jobbigt att upptäcka att något man har tänkt sig framöver kanske inte kommer att funka och man måste tänka om. Jag blir alltid så ställd när det händer mig, nästan lamslagen. Vid sådana tillfällen vet jag att det bästa vore att träna, men det är så svårt att hitta motivationen eftersom jag blir så trött av alla tankar.

Hoppas du kommer på någon bra plan tids nog!

kram