onsdag 22 oktober 2008

Soul meets soul on lovers´ lips.

Som Percy Shelley så vackert uttryckte det hela.
Jag och M har en sång som vi älskar som är vår. Jag vet inte varför det blev den. Troligtvis för att det är den enda vi dansat till. Ja... dansa och dansa. Vi vaggade fram och tillbaka runt runt runt till vi mådde illa och fick sätta oss och titta på tv i stället. I vilket fall som helst så är det Okkervil rivers' "Red" som är the shit för oss.

Här är ursprungstexten:
Red is my favorite color, red like your mother's eyes after awhile of crying about how you don't love her. She says "I know I don't deserve supervised sight of her, but each day becomes a blur without my daughter." Fall is my favorite season, like falling to reasoning why you crashed from on high. She says "Why is my life so uneven, and what have I done right but given you your life if after I led you on into that bar room?" "Yes" is my favorite answer. I took a dancer home, she felt so alone. We stayed up all night in the kitchen doing my dishes, on and on until the dawn. She said "I know it's easy to have me, but I have seen some things that I can't even tell to my family pictures," and "I'm full of fictions and fucking addictions" and "I miss my mother." She'll never know I could never forget her. If I could write her a letter, I'd try with every line to say "She still remembers your touch. And I know that it's not much, but you still haven't lost

Och här är googles fantastiska översättning och det är sjukt att ha den här som sin kärlekssång:
Rött är min favoritfärg, röd som din mors ögon efter en stund av gråt om hur du inte älskar henne. Hon säger "Jag vet att jag inte förtjänarövervakas bort henne, men varje dag blir ett Blur utan min dotter. "Fall är min favorit säsongen, som föll till motivering varför du kraschat från höjden. Hon säger "Varför är mitt liv så ojämn, och vad har jag gjort rätt men med tanke på dig ditt liv om efter att jag ledde dig på till att bar" Ja "är min favorit svar. Jag tog en dansare hem, hon kände sig så ensam. Vi stannade upp allanatt i köket gör mitt rätter, om och om tills gryningen. Hon sa "Jag vet att det är lätt att ha mig, men jag har sett en del saker som jag kan inte ens berätta för min familj bilder "och"Jag är full av fictions och jävla missbruk "och" Jag saknar min mamma. "Hon ska vet aldrig jag skulle aldrig glömma henne. Om jag kunde skriver hon ett brev, jag skulle försöka med alla linjer till säga "hon fortfarande kommer ihåg din kontakt. Och jag vet att det inte är mycket, men du har fortfarande inte förlorat.

Inga kommentarer: