onsdag 29 april 2009

En glamourös onsdag:

* Tvättar och funderar över vad i tvättstugan som inte ska fungera den här gången. Centrifugen visar det sig. Men sen löser det sig och jag blir glad. Som vanligt torkar inte allt i tid. Fast nästan allt så jag är nöjd.

* Städar lilla S:ets rum, rensar hennes klädbyå. En hög med slänga och en hög med kläder som mamman får bestämma över. Tänker på hur vansinniga mängder saker små barn har och varför allt måste vara i miniformat samt ligga på golvet som ett tjusigt täcke. Vi tänker eventuellt införa förbud på att köpa leksaker som är mindre än typ en skokartong.

* Källsorterar

* Letar efter ett arbete till. Kanske det minst glamourösa under denna dag.

* Lagar lunch. Makaroner med ketchup. Okej överdrev. Det är INTE att laga mat. Sen serverar jag mig själv den äckliga anrättningen på S:ets bamsetallrik i hårdplast. Det (både makaronerna och tallriken) känns som ett hån mot allt vad matlagning heter. Men idag orkar jag inte höra några äckliga gnisselljud av bestick mot porslin. Då är hårdplast bra. Jättebra.

2 kommentarer:

Medelklassman sa...

Otroligt bra idé den där med att leksaker inte ska vara små. Vi har redan en officiell policy mot "toys that make the noise". OM nu någon får för sig att komma dragandes med det så är det jag som sliter ut batterierna INNAN barnen inser att det tutar sådär helfestligt. Jag tror knappt mina barn vet om att leksaker kan låta.

Nästa år kommer de att ha oversized legobitar gjorda av trä. 25x25 cm. "Nu kan ni bygga nåt fint...."

Anique sa...

Vad är nu detta? Och i ditt tillstånd? Hur mycket tid tillbringas nere i tvättstugan egentligen? Jag börjar bli misstänksam. Skicka ner M att tvätta sina egna kalsonger. Basta.

Så får du istället tid att njutsamt inmundiga kaloririka saker på en filt ute i solen. Det ämnet får bli nästa blogginlägg bestämmer jag. Och så några fina bilder på ryssland. Okej?!