tisdag 7 april 2009

Påskris.

Det var faktiskt en jättedålig idé att ställa in björkris (i vatten) när man har en katt och en pollenallergiker i familjen.

Men pollenallergikern har tjatat så länge om hur han liksom vuxit ur sin allergi. Jag tog honom på orden. Sen satt han i köket och gnydde om ögonen som kliade och kliade. Han fick ta en allergitablett. Då mindes han plötsligt hur han fick gå och lägga sig och sova varannan timme förra året när vi hälsade på hos mina pollentäta föräldrar.

Idag påstår han i alla fall att det gått över. Jag hoppas det.
Annars kommer en stor del av mitt liv att vara dött. Inget björkris på påsken. Herre gud.
(Nej jag kan inte tänka mig att strunt i vattnet. Bladjävlarna SKA slå ut.)

Ryssland är mest jobbig. (Bortse från röran och de icke färdig-omklädda köksstolarna.)

8 kommentarer:

Caravaggio sa...

Jag trodde av titeln på inlägget att det var dåligt med påsar hemma hos er.

Hur som helst så är allergi lurigt. Jag brukar dock vända på det och känna mig mer och mer allergisk för varje år och i samma veva börja njuta mer och mer av mina tabletter.

Tinalinatiny sa...

Nej vilka fina/roliga bilder du fått av honom. Snacka om att vara "i hoppet"! :)

Jag har också en allergisk kille här hemma, så jag får snällt köra på grenar uatn vatten. Mitt tips är att välja andra kvistar/ris än just björkris, eftersom björkriset verkligen bara gör sig då det slår ut. Grenar kan vara fina ändå :)

Linnéa sa...

Hahaha.. underbara bilder! Synd att du inte fick med ett kort på ögonen på Mr 'jag är inte ALLS allergisk'! Envisa små liv, båda två! *hehe*

Josefine sa...

caravaggio: haha.. ja jag ser hur det ser ut nu.

tinalinatiny: ja han var verkligen i sitt esse när han fick syn på riset. ännu värre nu för nu är det pyntat också.

linnéa: ja det hade varit nåt! nästa gång!

Moa - En magisk purt... sa...

hahaha, underbara foton!

Honey sa...

japp, precis det där är anledningen till att jag inte har något påskris sedan några år tillbaka. båda mina djur lyckas ju dra omkull krukorna varenda gång också och jag har tröttnat på att köpa nya. det är tur att de är så förbannat söta, pälsmössorna, så de kommer undan med att vara skitjobbiga...

Kanalisera sa...

I den här familjen jobbar vi med alternativt påskris på annat trä än just björk. Inte riktigt samma, men det är lättare att håna en pollenallergiker som inte är döendes i nästäppa och svullna ögon. Själv tycker jag ju att allergier är för mesar.

miri sa...

heja ryssland!
jag gav upp växter i hemmet för länge sen. ja dels för att mina fingrar är typ svarta men åxå just pga av detta fina bildbevis du lyckats fånga.