onsdag 9 september 2009

Ännu konstigare.

Konstigt 1:

Den medföljande personen till förlossningen får ingen mat. Där kan han/hon få sitta i ett dygn och se på när kvinnan som föder får mat (inte på alla sjukhus dock) men nån mat till partnern? Nej nej.

Det här har vi naturligtvis med i planeringen. Under de oändliga timmar jag ska ligga och plågas hemma hinner M troligtvis fixa något att ta med innan det är dags att åka in.

Konstigt 2:

M - Vet du om det finns nån Max på vägen till Östra?
J - Hur tänker du nu?
M - Ja eller Subway kanske?
J [hotfullt] - Det vet jag ingenting om.
M - Nähä?
J - Skämtar du nu eller?
M - Ja men man bara svisch in och köper ett mål och pang packar ner i bb-väskan...
J - Du skämtar alltså inte?
M [tveksamt och nervöst] - Haha... eh.. mm... jo. Det är klart att jag skämtar(?)

15 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha.

Du kan tipsa honom om att Oves gatukök i Sävedalen har grymma grejer. 5 min med bil från Östra, Du hinner knappt märka att han är borta =))

Johan I Majorna

Josefine sa...

haha... tack för tipset! ska förmedla det. för tillfället är han inne på att beställa pizza till sjukhuset. har svårt att se att jag kan tolerera lukten av en capricciosa vid just det tillfället. bättre om han åker iväg och äter nån annanstans tror jag!

Anonym sa...

Alltså, Allum med max ligger bara en liten omväg till Östra... Men som sagt Oves är grymma också, då kan han ta en glass på triumf som ligger granne också.

Josefine sa...

vad bra! det finns inte något sjysst kaffeställe i närheten så att han kan få en riktigt bra mezzo också?

tessan sa...

i Uppsala får inte medföljande heller något käk (men på BB, dock får han/hon käka på krita), vilket min sambo löste med att cykla & köpa kebabrulle, med vitlökssås, mitt i alltihop. (han fick äta den så långt bort från mig det gick.)

Anne sa...

Ja, det där tycker jag också är väldigt konstigt. Det är verkligen att knäppa pappan på näsan och säga "du är bara ett bihang, egentligen behövs du inte alls".

När jag skulle föda gick allt så fort så vi hann inte få med oss någon mat och det var precis att maken hann hämta lite microkäk i cafeterian innan krystvärkarna började. Fast i och för sig fick inte jag någon mat heller, förutom den berömda brickan. Var asförbannad över att ha fått leva på blandsaft hela dagen.

Unknown sa...

Mmm...det är väldigt konstigt att pappan inte får mat. Du får be om två mackor när du vill ha en och ge en till honom.
/dorro

Tinalinatiny sa...

"Pang ner i bb-väskan" Haha. Drive-in på vägen till förlossningen är väl en ypperlig idé.. Eller? ;)

jonna sa...

jag vill minnas att min man fick mackor och saft och allt annat crap de ville tvinga i mig under förlossningen (i mölndal). men jag var ganska hög på lustgas, endorfiner och sömnbrist så jag kan ju såklart ha fabricerat det minnet i efterhand.
ta förresten gärna med dig någon form av sockrad dricka till dig själv eftersom saften de hetsar en att dricka är så jä-ä-ävla äcklig.

Rebecca sa...

Mat-och-förlossningsminne 1:
vattnet går mitt i natten (som på film!) och jag väcker min man. Som går in i köket, häller upp en skål mjölk och flingor och börjar käka.

Mat-och-förlossningsminne 2:
Mackorna man fick när man var klar. Det godaste fikat i mitt liv, lätt värt säkert elva förlossningar till.

Josefine sa...

tessan: hahaha.. vitlökssås.. oh my.. det luktar en del!

anne: ja vad tror de? blandsaft. det står man sig bra på. verkligen. och det är helt vansinnigt att den som följer med inte får något att äta. själv är man ju ändå full av en massa energipåslag och hormoner så att man i alla fall håller sig vaken men för den som bara sitter bredvid blir det ganska jobbigt att sitta och vara hungrig. det borde de VERKLIGEN se över.

dorro: ja.. då får jag nog ta tre så att han får två om jag ska få behålla någon..

tinainatiny: haha.. ja en jättebra idé. som tur är vet jag att han kommer att glömma allt vad mat heter när det är dags och bara stirra rakt fram utan att blinka tills vi är installerade på sjukhuset!

jonna: ja vi fick tips om gatorade så det får vi nog köra på. jag litar inte på sjukhusets smak vad gäller mat eller dryck.. även om jag hört mycket fint om den där lilla firarbrickan man får!

rebecca: haha.. vilken sinnesnärvaro. jag föreställer mig att m kommer att yra omkring här hemma i en dimma i nervositet. men den där brickan.. den längtar jag efter. Mycket!

Fisken sa...

Med viss risk att skrämma livet ur dig och med stor sannorlikhet att skrämma livet ur M: tre (3) dygn på förlossningen utan mat. Jag levde på lagrat späck, kaffe och smörgåskex som sköterskorna medlidande gav mig...Sug på den!

Anonym sa...

Banan och nötter. Det blir en fin början på min bantning med start i oktober.

/henke

tessan sa...

Fisken; men, fanns det inte 5 minuter över på 3 dygn att gå till sjukhusrestaurangen/-cafét & köpa käk på?

martina sa...

Haha på föräldrautbildningen berättade dem just det att det inte finns något käk till pappan, så på vägen in till BB, stannade vi på en mack så Jens fick köpa en baugette, choklad och cola... det satt han och åt framför mig, det värsta han sa när jag hade värkar var att hans fåtölj var obekväm... där skulle jag kunna slå till honom!