måndag 21 september 2009

Räkna ner.

Jag måste säga att jag för en väldigt behaglig tillvaro för tillfället. Jag går ut en sväng. Jag går in. Dricker lite kaffe. Klappar Ryssland. Läser i nån bok. Funderar på om jag ska orka köpa skor. Går och lägger mig i svala sovrummet en stund.

Ikväll är det sista föräldrautbildnings-tillfället. Ett par har redan kläckt sin bebis. Vi är nästa på tur tror jag. Min vän Linn fick sin bebis för någon dag sedan. Ett tag kändes det väldigt verkligt att vi är nära nu. Nu känns det mest overkligt igen. M drömmer bebisdrömmar och jag drömmer just ingenting. 12 dagar kvar till beräknad förlossning. Jag tänker att det bör räcka med att gå fem dagar över tiden. Jag bestämmer det. Så den 8:e oktober ska den vara ute.

Hoppas jag.

Men det blir väl en evighet över tiden och ett antal igångsättningförsök innan den behagar komma ut. Som när jag skulle komma till världen ungefär. Vägrade komma ut. Det gjorde mina systrar med. Läste någonstans att det kan vara genetiskt. Vill inte gå över tiden. Och med gå över tiden menar jag efter BF inte som det korrekta vilket innebär att man inte klassas som att man gått över tiden förrän två veckor passerat från BF datumet. Vill inte gå över tiden på vare sig barnmorske-räknesättet eller på mitt räknesätt.

Åh herre gud. Jag tror att mitt huvud sprängs.

Ska lägga mig och läsa om nazismen, kriminalvården och Lars Norén igen.
Otroligt spännande och intressant bok så här långt.

7 kommentarer:

Tinalinatiny sa...

Jag håller alla mina två tummar för att du ska slippa gå över tiden. Den 8:e får bebisen allt se till att ha anlänt :)

emster sa...

Vi får hoppas att ni får en bebis som respekterar tider dårå :-)

Lycka till!

Jo tjena sa...

Hopas att bebisen lyder och kommer ut när ni vill =)

Åsa sa...

Jo, har också läst och upplevt att det är genetiskt det hela. Mamma gick över tiden med alla oss tre och jag har gått 16 dagar över tiden med mina båda. Och fick sättas igång eftersom de trivdes såååå himla bra där inne.
Men även om det inte är det roligaste att gå över, så har du i alla fall väldigt nära tills din bebis är ute!

Åsa sa...

Men du kommer att bli extra motiverad om du går över tiden. ;-)

Anique sa...

Åh, det låter härligt. Tycker gott bäbisen kan hålla sig kvar ett tag till så kanske vi hinner ses nåt innan nedsläpp?! Bokmässan till helgen till exempel?

Men, alltså, Norén... Finns det inget verkligen inget mer uppiggande du kan använda din sista lyxiga ensamtid på? Jag föreslår Towelhead (som jag ska ta med tills nästa gång vi ses).

Vad fin i håret du blev! Funderar också på att göra nåt radikalt. Kanske färga det rött?!

Kram!

Josefine sa...

tinalinatiny: Tack! Ja det får den minsann göra!

Emster: Ja jag hoppas på att den ärver min känsla för att passa tid och inte faderns.. :)

Jo tjena: Ja! verkligen.

Åsa: Ja fy satan. Just nu känns en månad som en liten evighet i jämförelse med 11 dagar. Vill att tiden ska gå så att vi kan gå in i nästa fas (fast den såklart kommer bli jobbigare med vaknätter och sånt.. men nu längtar jag efter lilla bebben).

Åsa: Haha.. ja det kommer jag helt säkert vara. jag känner mig redan mer motiverad inför förlossningen. Det måste göras nån gång. Och då får det gärna vara förr än senare.

Anique: Ja Bokmässan tänkte vi gå på! Jag ska bara lokalisera biljetterna jag fick från Filter. Tack för påminnelsen.. ska leta idag.

Haha.. nä Norén är inte så glatt men den där boken är skitbra! Lånar i alla fall gärna Towelhead!

Ja klart du ska köra rött! Nu har jag snott din frilla rakt av nästan. Hörs och ses säkert till helgen! kram