tisdag 8 september 2009

Nästan som bio.

Igår var vi och såg film.

Förlossningsfilm.

Föräldrautbildning igen. Lilla S:et undrade om jag tänkte ta ut bebisen då så att hon kunde träffa den när hon kom hem igen. Jag fick förklara att det tyvärr inte är riktigt så enkelt. Hon har förträngt hur bebisar kommer ut (jag förstår henne). Kejsarsnitt kommer hon ihåg men det andra. Det var borta ur minnet. Hon ska "ändå inte ha några ungar. De är jobbiga och skriker mycket" sa hon förnumstigt för några veckor sedan.

Gårdagens omgång av föräldrautbildning kändes i alla fall något mer relevant. Vi gick igenom de olika smärtlindringsmetoderna och drog en halvtimme över tiden eftersom vi har jordens oroligaste person i vår grupp som frågar om ALLT. ALLT. Frågorna tar aldrig slut. Hon blinkar inte. Hon är rödflammig i hela ansiktet och ner över halsen. Hon vill få bekräftat att det finns saker som är HELT riskfria och alldeles idiotsäkra. I så fall känns det att skaffa barn som något av det mest jobbiga man kan göra. Jag får en känsla av att hennes bebis kommer att bli den mest överbeskyddade någonsin.

6 kommentarer:

Medelklassman sa...

Lilla S:et har ju rätt. Barn ÄR jobbiga och skriker mycket.

But they rock.

LillaGrå sa...

Bebisen kommer troligen att bära hjälm inomhus och hemmet kommer att vara utrustat med petskydd, hörnskydd, spisskydd, tippskydd, lås till skåp och lådor redan innan den anlänt.

Angående att vara orolig... En kompis jobbar med en som har hjälm på hela familjen när de åker bil...

Tinalinatiny sa...

Hjälm på hela familjen i bilen, otroligt kul! Hahah.

Jo sa...

Stackars tjej, förlossningsskräck är inte kul, hoppas hon får bra stöd från sin barnmorska.

Josefine sa...

30+: ja det är ju så. Hur det är med hennes självinsikt är dock mycket oklart..

lilla grå: ja det är inte helt omöjligt för hon verkar rädd för allt som finns i hela världen. stackare. hahaha... hjälm i bilen.... så otroligt vansinnigt.

tinalinatiny: hahaha... ja!

jo: förlossningsskräck verkar hon faktiskt inte ha för hennes orosfrågor har handlat om helt andra saker. men det är nog jobbigt för henne ändå.

Linda sa...

Är det inte jätteroligt att filmer som visas på mvc (och senare även på bvc) är av modell VHS och att det alltid är lika krångligt att hitta "videokanalen"...!