fredag 11 september 2009

Radio.

Att lyssna på radio är ett vågspel. Det kan bli lite hur som helst.

När jag ska vila föredrar jag att lyssna på pratprogram. Därför är det stört omöjligt att lyssna på P3 (det är det nästan alltid annars också men värst när man ska vila). Oftast väljer jag P1. Tyvärr gick jag och lade mig i sängen i samma stund som mitt hatprogram Ring P1 startade. Jag växlade genast över till P4 för att slippa skrän i P3 (är jag tant nu?). Där är det inte P4 riks. Nej det är P4 Göteborg. På fem minuter har jag hunnit höra ca trehundra lokala härliga uttryck samt en radda göteborgsskämt. Därefter rings Stefan Gerhardsson (Stefan & Krister) upp och han berättar om sin "Sensommarbuskis" eller vad spektaklet nu kan ha hetat. Det låter fruktansvärt i vilket fall som helst. Jag börjar känna att det är omöjligt att lyssna på Radio Göteborg. Jag bestämmer mig för att slå över till P1 igen. Och där möts jag direkt av Bodil från Malmö.

Hon skriker om att "dom" ringer in till Ring P1 för det "haor jaog lagt merke te". "Dom" är då "iraonior" som ringer in för att "dejras kompis han fraon Guantannnamooo" har gripits i Pakistan. "Dom ska vaora tacksamma" och inte ringa in till P1 och klaga på såna saker. "Dom" får heller inte tycka någonting om de soldater Sverige har i Afghanistan för "dom" är inte svenskar. Programledaren påpekar att om man är medborgare i Sverige och betalar skatt är man lika mycket svensk som Bodil är. Det är man inte tycker Bodil eftersom "hur vejtt du att han som ringde gör det då?". Ja det spelar ingen roll ändå säger programledaren eftersom man har rätt till en åsikt i vilket fall som helst. Det tycker Bodil verkligen inte att man har. Hon har "dissutom lagt mirke te att dom är överrepresenterade och dom är minst tvo illor trej som ringer in i varenda pogramm". Hon var slug också den där Bodil. Hon kunde minsann höra på "hur dom praotar att dom inte praotar riktig svenska" men ibland kunde det vara svårt att höra. Stackars Bodil. Där sitter hon i Malmö ibland och lyssnar på INVANDRARE och vet inte ens om det. Måste ju vara skitjobbigt. Något att ligga vaken och tänka på.

Till och med Göteborgshumor är att föredra. Men mest föredrar jag att inte lyssna alls på något av det så nu ska jag boka klipptid i stället.

3 kommentarer:

Jo tjena sa...

Men vilken jävla tant!

Gabriella sa...

Hahaha, hade jag varit programledare hade jag sagt till henne att hon inte pratade riktigt svenska! Det hör man ju! ;)

Josefine sa...

jo tjena: ja fy fan!

gabriella: hahaha... ja! "men du är ju dansk. du får inte ringa in!"