tisdag 16 juni 2009

En recliner?

Min pappa är en sådan person som inte ska tillåtas inreda någonting någonstans. Det går bara fel. Väldigt fel. Det kan mycket väl vara så att han skulle tycka att det vore urtjusigt med en äkta 80-tals gillestuga helt klädd i furu och plysch- eller krossat sammettyger.

En gång fick han en snilleblixt. Vi skulle byta soffa där hemma. I möbelbutiken fick han syn på en gigantisk recliner. Han provsatt den - han älskade den.

"Den här är för jävvla go å seda i" skrek han och jag gömde mig troligtvis bakom en soffa eller så (allt föräldrarna gjorde på den tiden ledde till skam - djup skam).

Sen kom han med sitt genialiska förslag:
Vi köper 5 stycken recliners och har i vardagsrummet i stället för soffa.
Jag gissar att samtliga i familjen låtsades att inte höra vad han sa. Jag minns inte vad som hände - min hjärna exploderade väl där någonstans. Det blev i alla fall aldrig någonting med den idén.

Bild hämtad här.

7 kommentarer:

Medelklassman sa...

Jag försöker frenetiskt hitta en fåtölj till vår nya lägenhet. Jag ser framför mig hur jag kan sjunka ner i något stilfullt och bekvämt och kanske avnjuta en bok. Eller lite tv-sänd fotboll?

Men nej, antingen hittar jag recliners eller så hittar jag kopior på designmöbler i skinn och stål. Eller storblommiga monster.

Finns det överhuvudtaget snygga fåtöljer?

Ron Obvious sa...

Den där såg ju sjukt bekväm ut. Finns den med inbyggd ölkyl är den såld!

Josefine sa...

30+: Jag vet! Det är verkligen krångligt att försöka hitta snygg+bekväm fåtölj. Jag har ett par gamla omklädda 50-tals fåtöljer. De är jättefina men inte bekväma direkt. Jag har verkligen ingen aning om var de har gömt alla sjyssta fåtöljer nånstans.

Rob Obvious: Vet du vad... jag tror faktiskt att det finns på riktigt! Med ett litet kylskåp på sidan. Ut på nätet och leta! :)

Ron Obvious sa...

Du tänker på Lay-Z Boy:
http://www.bluestreamav.co.uk/pages/product_detail.aspx?s=01119011628

Den är förstås en våt dröm, men kostar tyvärr därefter. (Plus att min blivande sambo redan hatar min gamla läderfåtölj).

Josefine sa...

ja det var den jag tänkte på! din sambo har min fulla sympati. du kanske kan bygga en koja och ha en skön recliner i? så behöver ingen annan plågas av åsynen?

LillaGrå sa...

Fult så det förslår! Dock väldigt skönt att sitta i. Har testat på nån möbelaffär, så det hade din pappa rätt i iaf... Skulle dock adrig ta in en sån i mitt hem. A-l-d-r-i-g.

t.b.f.t.e. sa...

Jag tänker köpa en lägenhet och endast ha en jätteliten TV i och en stor recliner framför.
Välkommen hem till mig.