tisdag 9 juni 2009

When a robin pecks at your window.

När vi parkerade bilen häromdagen gick jag för att lägga i pengar på automaten.
På automaten satt en rödhake som stirrade mig rakt i ögonen och sen flög iväg. Har aldrig tidigare sett en rödhake på så nära håll tidigare. Den var bara några centimter från min hand.

Sen fick jag panik. Började leta i minnet och påmindes om den där gamla folksagan som säger att om en rödhake pickar på ditt fönster kommer någon i din närhet dö inom kort.

Sen insåg jag att där inte var något fönster och blev lättad.
Sen insåg jag hur jävla galen jag var som stod och trodde att någon [läs: bebisen] skulle dö för att jag såg en rödhake.

....
Strax iväg till jobbet. Proppar mig full av nyttigheter, fullkorn och järn innan jag ska bege mig.
Ska börja på Nins "Fire". Dagboken rör sig i tiden för när det är finito med Henry Miller (ja!), hon har börjat tröttna på sin psykoanalytiker/älskare Otto Rank och hon.. ja.. jag vet inte. Jag älskar Anaïs.

3 kommentarer:

Mikael sa...

Kan ju eventuellt vara så att det är en svinhungrig utsvulten rödhake som knackar på. Kan ju eventuellt vara så att det är rödhaken som kommer att dö - av svält - om han inte får mat snart. Så relaxa och släng ut en näve fågelfrön, så blir alla nöjda och glada.

Anique sa...

Vadå för gammal folksaga? (Länken fungerar inte.) Men åh jag känner igen mig! Har också en tendens att läsa in dåliga omen med fåglarnas beteende. Minns med skräck barndomens: södergök är dödergök (vad nu DET säger? att göken gal mot söder eller) fattar inte, men det är läskigt!) Själv blir jag mest orolig av fåglar i flock som flyger i stora sjok över himlen, då vet man att det är något skit på gång. Och fåglar inomhus ska vi inte prata om. Men en liten rödhake bara, det lät nästan rart, han kanske bara ville säga något? i stil med "jag ser dig och allt är okej"?

Josefine sa...

mikael: haha ja.. fast på våra fönster är det bara fiskmåsar som knackar på.

anique: södergök är dödergök låter som en skräckfilm. jag kopierar in folktale-grejen här: "In the old folklore traditions of Great Britain, if a Robin pecks at your window or enters your house, it is likely a death will soon occur there. Likewise, if a Robin flies into a house through an open window, it was taken as a sign of death being present. This idea is thought to have come from an old 16th century folktale called “Babes in the Wood”, which implies that if a Robin finds a human corpse, it would cover the corpse with moss, leaves and flowers, effectively burying it." Alltså jag är ju allmänt töntig för jag håller på en massa sånt där nonsens som jag inte ens tror på.. exempelvis knackar jag mig alltid tre gånger på axeln eller nån annanstans om jag trampat på ett brunsslock med a. vill inte ha nån avbruten kärlek.