onsdag 10 juni 2009

Lukter.

Min näsa har nått oanade nivåer av luktkänslighet. Jag känner alla lukter men av någon aneldning verkar det främst vara de skitäckliga som vill attackera mig.

2 händelser som de senaste 2 dagarna fått mig att vilja kräkas/dö:

* Ryssland kräks en halvmeter ifrån mig just när jag stoppat in den första tuggan av min feta-broccoli-tomatpaj i munnen. Dels äcklas jag av att färgen på hans spya har samma färg som grahamsmjölspajbottnen och sen äcklas jag av lukten från den lilla högen han lagt. Jag tvingas torka upp. Min näsa vill begå harakiri.

* Jag åker spårvagn. Det stinker människa i den. Snart ska det stinka ännu mer människa i den men det vet inte jag där jag sitter och mår illa av någon vidrig slaktscen i förra boken jag läste. En gubbe sätter sig bredvid mig. Han stinker svett, snus, hud och hår (det gör han nog egentligen inte men min näsa uppfattar den minsta lilla antydan till lukt). I sätet bredvid ser det ut som att någon tappat en hel låda med kattsand. Jag reflekterar inte så mycket över det. Spårvagnen stannar vid Järntorget och en städare kliver på och börjar skrapa bort gruset med en sådan där duschskrapa. Det börjar lukta lite.. ÄCKLIGT. Sen skrapar han över den stora högen på golvet. Plötsligt uppenbarar sig en BAJSKORV FRÅN EN MÄNNISKA på golvet och hela mitt huvud håller på att sprängas av stanken, åsynen, mannen som sitter bredvid mig som plötsligt nästan sitter i mitt knä för att han är rädd för att få grus på sig och minnet av scenen som involverar en väldigt hungrig råtta, en brieost, ett rör och en vagina.

12 kommentarer:

Hälsporren sa...

So it has begun... Min syster hatade doften av nybakt bröd när min systerson var lillbäbis - hon tyckte att det påminde för mycket om blöjbajs. Och tacopaj var ingenting hon kunde komma i närheten av under tiden hon var gravid.

t.b.f.t.e. sa...

Bajs i vagnen! var det i 9an?

t.b.f.t.e. sa...

Oj, nu lät det som att det kunde ha varit jag om det var i 9an. Men det var det inte...

Anique sa...

usch. gammal hud och hår. och bajs. är du säker på att det var från människa? jag är så förkyld så jag känner för tillfället inga dofter alls. det är nästan lika illa. för då kan en massa äckligt passera ens näsa, utan att man ens vet om det.

hahaha. det lät som om någon hade god kännedom om 9:ans exkrementer.

Medelklassman sa...

Tack, jag var lite okynnessugen på snask. Men nu gick det över. Jag hoppar förmodligen middag och frukost också.

Men hur kan man bajsa på en spårvagn? Bara i Göteborg?

Tinalinatiny sa...

Jag kan nästan känna alla lukter du beskriver här hemma vid datorn i min nystädade lägenhet.. Uh så hemskt!

Blir alla gravida kvinnor känsliga för lukter?

Mr Elway sa...

Kanske är på väg att förvandlas till Grenouille...??

Josefine sa...

hälsporren: ja usch. det har hållt på ett tag. bröd - blöjbajs.... åh nej. usch igen.

tbfte: det är inte lönt att du försöker mörka mer nu.

anique: jag är helt säker på att det var från en människa. det var en så vidrig stank och formen.. ja jag vill inte säga mer nu för då kanske jag kräks.

30+: det var så lite så! jag undrade också lite över hur det gått till. det var väl en infödd göteborgare troligtvis.

tinalinatiny: haha.. usch då! jag vet inte. jag tror att det är ganska vanligt att man blir luktkänslig. ja känslig för allt i stort sett. jag är våldsamt ljudkänslig med. värre än innan - vilket betyder att det nått ett fruktansvärt stadium nu...

Mr Elway: kanske blir man trög av att vara gravid i alla fall för jag fattar inte *skäms*

Mr Elway sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mr Elway sa...

Grenouille var pojken/mannen i "Perfume" av Süskind som föddes utan kroppslukt och men med ett fantastiskt luktsinne. (Därav kopplingen - luktsinnet alltså)

Läs boken om du inte redan gjort det och läs inte nedanför!

Han tillbringade sedan större delen av sitt liv med att... [spoiler]





...döda människor och samla deras lukter i dödsögonblicket till en koncentrerad lukt av människa som var oemotståndlig. Som avslutning sprayade han på sig sin egenhändigt komponerade parfym och gick ut på gatorna och blev bokstavligt talat sönderslitet av massorna som inte kunde motstå honom. [Slut spoiler]

Mr Elway sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Helen sa...

åh fy fan vad vidrigt. jag hade kreverat...