onsdag 6 maj 2009

Noga noga.

Igår skulle M tillaga min önskade middag. Tyvärr var halloumin puts väck när han öppnade kylskåpet och hans förslag var att äta keso istället (?).

Jag blev alltså tvungen att gå iväg till affären och handla och passade då på att köpa frukost till idag. Jag var borta en bra stund. Under tiden fortsatte M med förberedelserna av potatisen. När jag kom tillbaka hade han just börjat pensla dem med olje- och vitlöksblandningen. Jag tyckte att det var m y c k e t mystiskt att han inte kommit längre än så då det enbart var potatisen han ägnat sig åt under tiden jag varit borta.

När potatisen sedan kom ut ur ugnen förstod jag på ett ungefär vad det var som hade tagit tid:
Han hade uppenbarligen använt en linjal för att mäta avståndet mellan skårorna han skulle göra. På alla potatisarna. För en del kan det tänkas vara meditativt att se M jobba i köket. För andra (som för mig) ett dödsstraff.
...
Men jag ska inte klaga. Maten var jättegod.

8 kommentarer:

Medelklassman sa...

Jävlarrrr vilken pettimeter.

Nu börjar pusselbitarna falla på plats.

Hälsporren sa...

Jo tack, det där har man varit med om IRL så att säga. Sambon skulle sätta upp en hylla i köket - det tog över två timmar. För det mättes och mättes och mättes och mättes.... Dödstraff, sa Bull.

Mr Elway sa...

@Hälsporren.

Finns anledning till att vi mäter och grunnar och synar och mäter igen.

Tänk om hyllan skulle hamna två mm åt vänster eller höger eller - gud förbjude - lite snett!! Tänk om det är en mm högre i ena kanten... Då får vi veta det. Varje dag förmodligen - tills hylljäveln är rak.

Tinalinatiny sa...

Lyx! Minus att du fick handla då :)

Mr Elway: Det finns nog en poäng i det, hahah.

Hälsporren sa...

@ Mr Elway:
Fast, jag lovar, jag är inte sån som går och tjafsar om sneda hyllor - framför allt om jag inte har satt upp hyllan själv! Men det BÖR inte vara så svårt att få den rak om man har ett vattenpass. Eller...?

Trixtess sa...

Hahahaaaahohohohahaaa. Jag garvar ihjäl mig. Linjal?! Seriously!

Helena mitt i smeten sa...

Åh, va roligt! Jag skrattar och skrattar!

Mr Elway sa...

Ha ha ha... det borde inte vara så svårt med vattenpass men man vet ju aldrig om passet verkligen stämmer osv osv...

(Eller rättare sagt, vi som inte är snickare till vardags är så jävla osäkra när det kommer till hantverk och har inte en fu**ing clue vad vi gör så därför måste vi eliminera alla ev felkällor...)