fredag 15 maj 2009

Shit!

Idag är jag av vår barnmorska beordrad att komma ensam på träff.
Känns lite skumt. Och hon är lite.. speciell. Viskar när hon pratar, gnyr om sin rygg och har Jesus i guld runt halsen - hon verkar vara av den gamla skolan. Jag är rädd för den gamla skolan. I synnerhet när jag ska dit ensam.

De två andra gångerna har M varit med. Första gången satt han med sin vinterjacka knäppt upp till hakan och svettades. Han blinkade inte en enda gång. Han var skräckslagen.

6 kommentarer:

Fredrik sa...

Du kan ju alltid byta barnmorska.

Josefine sa...

Jag vet. Det är idag det avgörs. Hon är inte hemsk. Bara väldigt speciell. Enligt hörsägen är där ingen som är direkt bättre heller på just det MVC. Så jag/vi får se.

Jo tjena sa...

Läskigt men hoppas det går bra!

Anne sa...

Jag fick också gå själv en gång. Har hört att det är nåt de vill att man gör för att de ska kunna fråga om ens man slår en eller nåt.

Min man var jätteduktig på att följa med till MVC, och som sagt blev jag tillsagd att komma själv en gång. Fast min barnmorska var så förjäkla förvirrad, så hon blev förvånad när jag kom i ensamt majestät. "Var har du karln din idag, då?" frågade hon. Jag svarade att hon förbjudit att han skulle komma med.
Och inte fan frågade hon om han misshandlade mig heller.

Det hela kändes en smula löjligt. Det är väl bra att de tar sånt på allvar, men jag har en känsla av att de riktiga rötäggen till karlar inte följer med till MVC.

Josefine sa...

jo tjena: tack! det gjorde det! :)

anne: jag tycker att det är så skumt med partners som inte hänger med till mvc. det ligger ju verkligen i bådas intresse. mot slutet när mans pringer där varannan vecka är det kanske inte lika nödvändigt. men i början! det är ju en bra grej tycker jag att de bokar ett sådant möte där de undersöker det så att de kan hjälpa de personer till andra ställen där man kan få stöd och hjälp ur den relationen. och för barnets skull.

Anonym sa...

Det där med jesus runt halsen lät läskigt. Vem vill gå med döingar när man jobbar med liv liksom?