tisdag 5 maj 2009

Überkänslig.

Varje kväll lägger jag mig ner när vi ska titta på film. Sen börjar kampen mot sömnen. Jag förlorar nästan alltid.

M - Blundar du?
J - Nej? Vad är det med dig?

Så stänger jag ögonen när jag först kontrollerat att han inte verkar vara på väg att titta på mig igen.

M - Sover du?
J [vaknar] - Nej!

Somnar. Vaknar och filmen är slut.

Andra spännande saker som hänt:
* Övermänskligt luktsinne. Mycket negativt i många fall. Exempelvis vid spårvagnsresor.
* Överkänslig hörsel. Jag hör allt. Alla visslande väsande näsor. Tuggummismaskande. Bananätning. Usch.
* Överkänslig för utandning mot hud. Bra: Bibliotekarien avslöjade att hon höll på att bli vansinnig när hon fick luft utandad genom näsan på sig (vet inte om detta bara var när hon var gravid eller om hon lider av samma åkomma fortfarande). Jag är alltså inte ensam.

14 kommentarer:

Jo tjena sa...

Hm...det där stämmer in väldigt bra på mig, speciellt med sovandet. Jag kanske är skengravid?

Madelen sa...

Det där med sovandet är så typiskt. Jag är precis likdan (minus graviditeten). Varför vill man för allt i världen inte avslöja att man somnat?

a sa...

Det låter riktigt läskigt och obehagligt med alla de där luktsinne- och ljudgrejerna...

Själv tuggar jag på basilikabladen i fönstret och mår illa, trots att jag nog inte är särskilt gravid för tillfället...
Jag = skengraviditeten personifierad.

Anonym sa...

Åååå, de där skulle stämma bra in på min kisse Lavendel ;-)

Men att snussa är gosigt!

kraaaaaaaaam

Bananljudet sa...

Bananätarljudet är så vidrigt, kul att någon annan stör sig på det. Jag hade en bilskolelärare som alltid envisades med att sitta och småsmaska vareviga lektion. Att jag inte fick ett sammanbrott är otroligt...

LillaGrå sa...

Åh, den där filmgrejen är ju precis som jag o B. känner igen mig i att kontrollera att kunna smygsomna utan upptäckt!

Angående luktsinnet så gjorde jag misstaget att gå på krogen... Fy f-n vad det stank! Spya, svett, fis m.m. Det icke-gravida och icke-nyktra sällskapet märkte ingenting.

Ann-Louise [En bulle ur ugnen] sa...

Hihi jag somnade också hela tiden. Jag var uberöverkänslig mot löklukt. Tålde det inte. Fick väcka Peter flera gånger när vi låg och sov och be honom vända sig om och stänga munnen. Haha. Det kunde ha gått flera dygn sen han åt lite sist, men jag tyckte det luktade lökfabrik.

Sen har jag aldrig gillat ketchup men när jag var gravid blev jag helt tokig i det. Jag var och smuttade på den där flaskan flera gånger per dygn. Gick direkt från sängen när väckarklockan ringde på morgonen, ut till kylskåpet och så tog mig en ordentlig hutt. Heinz skulle det vara. Gick inte med något annat. :P

Kram :)

Sassy sa...

Oj, det är inte klokt vad mycket som händer i kroppen när man är gravid!

Fika om det är dåligt väder låter som en bra idé, det ser ju itne så lovande ut för tillfället, det är kallt, otäckt och blåsigt!

kram

Anique sa...

Aah. Gammal utandning gillas inte nu heller, fast jag blir inte fullt lika förbannad av det. Tricket är att flytta näsan så att man ligger snäppet högre upp än utandaren. Alternativt sparka till denne så han vänder på sig.

Åh, trött... Jag fick dåligt samvete när jag vaknade i söndags och tänkte på hur du sjönk djupare och djupare i soffan under kvällen... Hoppas du fick sova riktigt länge på morgonen. Och tack för en trevlig kväll!

Men du, jag fattar inte logiken: ont i hälen, skoskav - så du var tvungen att JOGGA?? Thats crazytalking.

Nipe sa...

Igenkänningsfaktorn hög.
Missade varenda SM-slutspelsmatch 2006. La mig på golvet i puffen, tittade första minuten och sov sen...
Luktkänslig: Oh herregud vad känslig jag var. Nånting på bilen typ nåt oljedropp luktade kräk i min näsa, tog hellre andra bilen ett tag i början. Parfym, klarar fortfarande inte. Men tröttheten går över kan jag trösta med.

Josefine sa...

jo tjena: troligtvis!

madelen: nä det är väldigt konstigt. här är det ingen som erkänner!

duvan: haha.. ja du låter verkligen skengravid!

maria: haha.. ja det är ju så skönt att sova! kram

bananljudet: oh my god. när man ska gå på körskola vill man INTE höra några äckliga bananljud. alltså det där ljudet är vidrigt.

lilla grå: uäh... ja det är lite så det är nu. har inte varit ute på våra vanliga sunkställen än men när det sker är det nog så det kommer lukta. usch usch usch.

ann-louise: hahaha... tack! det var bra med den historien. läste upp för m så han ska förstå att jag är ganska lugn ändå! väcka och be honom vända på sig och stänga munnen... hahahaha

sassy: ja fy sjutton. idag är det ju bara grått grått grått också! kroppen är ett mysterium. fattar ingenting. kram!

anique: ja det tricket är bra. ska börja lägga m:s kudde en decimeter längre ner i sängen också tror jag. haha.. det var verkligen helt lugnt. jag är ju trött mest hela kvällarna så det kan man inte ta någon hänsyn till. det vill jag inte. det var jättekul att du kom och stannade hela kvällen tycker jag! joggingen.. jag gick liksom springa mest på tårna för att undvika att hälarna gick mot skon. det såg inte bra ut.

nipe: det är lustigt hur lukter kan förändras för en sådär. jag är ganska luktkänslig i vanliga fall men nu har det nått löjliga nivåer. längtar tills kvällströttheten är borta och vi kan vara vkna hela natten igen..

Anne sa...

Jag är också överkänslig mot utandning mot hud. Gravid eller ej spelar ingen roll, finner det lika motbjudande oavsett tillstånd.

Brukar lägga en flik av täcket emellan, eftersom detta oftast händer när jag ska sova.

Nilla sa...

Flashback 1999! Kunde inte gå ut i köket på 3 månader för diskmaskinen stank (dvs luktade som vanligt).Satt i soffan och hulkade medan maken fixade mat, mest torra smuliga kakor. IKEA var inte att tänka på, där serveras varmkorv, så hela stället stank ju förstås. Svärfar hotade att använda mig som tull-hund.

Blue sa...

Ehum - isåfall har jag varit gravid i typ 39 år - för jag ljuger varendaaaaa gång vi kollar på film och jag alltid somnar.

Tricket numera är dels att börja med att bara blunda med ett öga, och när man känner att det andra är på väg att åka igen så lägger man en arm lite lojt över huvudet så det döljer ögonen - och SEN gör jag precis som du - blir skitförbannad när jag blir anklagad för att sova :o)

Och - jättegrattis till bebben - jag har varit dålig på att gå bloggrunda på sistone :o)