fredag 27 februari 2009

Helg.

Nu ska vi äntligen åka till mina föräldrars sommarstuga i Mellbystrand och det ska bli så skönt så jag finner inte ens ord för det hela. Vi ska promenera på stranden, läsa böcker, äta mat och titta på film.

Tyvärr har M slagit till med lite "roligheter" idag som man kan läsa om här.
Han har alltså tillsammans med en kollega ätit en hamburgare ur en konservburk. Alltså en hamburgare med bröd som varit konserverad under en längre tid. Det kan man säga vad man vill om och jag tänker inte ta upp vad jag tänker om det lilla upptåget här. Innan pratade jag med den lille gynnaren på MSN. Han upplevde att läpparna domnade av lite.

Nu ska vi åka om en timme och detta firar han genom att skicka en länk till en sida där man kan läsa om andra, vad ska jag säga?, retarder som förtärt samma rätt. De hade tydligen också känt att läpparna domnade av lite, de blev yra och sedan kräktes de.

Jaha. Nu ska jag alltså sätta mig i en bil med min pojkvän som ätit en konserverad hamburgare. I den bilen ska vi sitta tillsammans under ca 16 mil.

Skulle han spy blir det ingen vacker syn.
Spyor är ju som bekant väldigt äckliga.
Men det är naturligtvis inte bara det det handlar om - det kommer inte att bli vackert för honom på grund av min reaktion.

Okej. Då åker vi. Ses efter helgen!

Mr Elway påminde mig om en av världens bästa låtar. Nu tar vi och lyssnar på den.

torsdag 26 februari 2009

I wish I was as fortunate, as fortunate as me. I wish I was a messenger and all the news was good.

Bra 1: Jag tog en fika med sjuksköterskan innan på Con leche. Det dumma var att jag åt en hembakad fralla med fetaostcrème eftersom det lade sig som en stor handduk i magen (dålig sak 1). Det braiga var att den där fetaostcrèmen är så god att man nästan dör.

Bra 2: Sen köpte jag Meze yoghurt och åt med passionsfrukt - det är så gott så man nästan dör av det med. Eventuellt går jag över till att enbart äta det.

Bra 3: När jag kom hem kastade Ryssland sig på golvet och rullade runt på ryggen eftersom han älskar mig så högt och älskar när jag kommer hem. Kattkärlek alltså. Älskar lilla katten.

Bra 4: Köpte även jordnötsringar som jag längtat efter.

Dåligt 2: Är mätt så jag kan inte äta jordnötsringar. Tittar dock på påsen lite emellanåt.

Bra 5: Imorgon kväll åker jag och M:et till Mellbystrand och vältrar oss i böcker, film och lööööve hela helgen. Ingen dator. Ingen telefon. Bästa vilan.

Bra 6: Vägen av Cormac McCarthy är så JÄVLA bra, välskriven, så fulländad i symbolik, så jävla jävla bra att jag aldrig vill komma fram till min hållplats när jag läser den (måste svära mycket för att verkligen understryka hur JÄVLA bra den är). Vill inte läsa ut den. Kommer läsa ut i helgen. Läs den läs den läs den. Det är en lycklig skatt när man kommer över sådana böcker.

Dålig sak 3: M:et är iväg på middag. Ingen fotmassage då alltså. Ingen att ligga i fosterställningssked med förrän han snurrar in... någon gång i natt. Sova sked är det bästa jag vet.

Bra sak 7: Brämhultsjuice varje dag.

Dålig sak 4: Brämhults blodapelsinjuice var dock ingen hit.

Dålig sak 5: Min hjärna. Den är trött.

Bra sak 8: Att ha rent vatten direkt i kranen i sitt hem. Älskar vatten. Lyx.

Bra sak 9: Gå in och klicka för Verles gammelskog!

Bra sak 10: Imorgon är det fredag.

......
Dagens va!!!????

Jag älskar ju fortfarande den här. Alltså min besatthet av Pearl Jam på högstadiet var allvarlig. Men den här är ju så fin.

onsdag 25 februari 2009

Overkill i lokala nyheterna:

färga håret i samma färger som man har på kläderna.

Trötter.

Okej jag är nu så trött så att jag kan inte fatta att jag är vaken. Enda anledningen är att jag ska äta potatis med quornbullar i sås, grönsaker och lingon och det ska bli helt utomordentligt gudomligt gott.

Jag låg och slöade framför datorn med tv:n på i bakgrunden (jag vet hjärndött men det var bara för att ha prat bakgrunden innan när jag skulle somna och sladden till radion når inte fram till uttaget och orka liksom) och råkade se en mening som flimrade förbi vid en konversation i det lilla läkarprogrammet. Den eminenta lilla översättningen av det jag inte hörde var

- Ingen slyngel ska näpsa mig.

Undrar hur gammal den översättaren är och vilken pilsnerfilm som är hans/hennes absoluta favvo.

tisdag 24 februari 2009

Vad håller ni på med?

TV4 sänder just världshistoriens tråkigaste nyhetssändning: de sitter på riktigt och bevakar och väntar och flåsar för att få reda på "någon gång under eftermiddagen" att Victoria och hennes Daniel, med något som mycket väl kan vara jordens fulaste glasögon, ska förlova sig. Nu ser jag även en stor skock får (nej det var visst människor) som står utanför slottet och väntar och imorse hörde jag en dam ringa till Ring P1 och skrika (sexuellt nästan) upphetsat att äntligen skulle Victoria få förlova sig med den där "härlige Daniel som kommer bli Så bra så bra så bra för svenska folket eftersom han ju är intresserad av friskvård!".

TV4 folket är även så klyftiga att de satt ihop en liten fråga till det smarta svenska folket:
Är Daniel rätt man för Victoria?

Eh. Vad fan vet någon annan än hon om det?
Och eh en gång till 11% har sagt nej det är han inte.

Nä fy fan. Nu stänger jag av den här kompletta smörjan och går på bokrea i stället.

Kattmatsgubben.

Jag var nere på ICA och handlade frukost tidigare idag. Jag skulle även köpa mat till Ryssland och stod bland hyllorna och letade efter torrfoder - plötsligt står en man bakom min högra axel och väser i örat på mig

"Du vet vad han vill ha ser jag!"

Jag blev skiträdd och nästan skrek

"VA?"

Och då flinade den idioten och bara "haha.. har du inte sett reklamen för Friskies... hahahaha...." (med det där stolta förbannade gubbskrattet när de, som oftast ser Stefan och Krister som sina humoristiska förebilder, tycker att de sagt något riktigt lustigt). Och jag sa "eh jo. hejdå" gick bort mot kassorna och fantiserade om hur jag slog ner honom och sedan finfördelade honom i kattmatsburkar (hade alltså inte ätit frukost än så humöret var lite svajigt). Btw jobbade han där. Jävla ica-gubbe.

måndag 23 februari 2009

Gömma sig.

För ett tag sedan var jag och min älskade pojkvän och åt pasta på pastarestaurang - vilket M firade med att klä ut sig till bordsduk. Eftersom det var jag som fotade och uppmärksammade det hela (han märkte ingenting) är jag nu väldigt sugen på att vinna det där playstationet som han (jag) kan kamma hem om han (jag) får tillräckligt högt betyg hos Gömdig.nu

Please rösta på honom så att jag får ett playstation.
Jag är värd det.
Jag är en snäll och rolig tjej på 26 jordsnurr och min favoritfärg är röd.

Do it!
Rösta på min egen Bordsduk här!!!
(sätt en femma. det är jag värd. nej jag lovar jag är inte köpt.)

söndag 22 februari 2009

Helgen.

Igår slipades det trappa. Från 15 till 19. Utöver det hann vi med en tur till K rauta. Jag mådde halvkasst och var trött men lyckades till slut, till tonerna av trappslipning, göra oregano(quornfiléer)kyckling och banan med choklad i ugn + glass till efterrätt. Sen slocknade vi i soffan efter att vi lagt lilla S:et. Vid 1 vaknade vi och fick gå och lägga oss. En riktigt rafflande lördag där vi inte hann med ett enda litet nöje för jag tror inte K rauta räknas som nöje.

Idag har jag fortfarande varit trött och seg och inte mått helt bra så jag låg i soffan hela förmiddagen och läste ut De skamlösa av Sisela Lindblom som verkligen inte var något att hänga i granen. Grovt tillyxade karaktärer, ganska uddlös konsumtionskritik och bara allmänt konstigt. Nu har jag i stället äntligen påbörjat Vägen av Cormac McCarthy som jag har högt uppskruvade förväntingar på - och det verkar väldigt lovande.

Idag lyckades jag i alla fall till slut släpa mig ut ur den lilla renoveringsbubblan för en träff med fina Fia. Tur att jag gjorde det! Hon är väldigt väldigt rolig och kan dessutom återge passager ur Grotesco! På hemvägen utropade en dam att vi hade snygga ben. En perfekt söndagsfika blev det.

Nu ska vi lämna över S:et till sina farföräldrar och det innebär att det den här kvällen från ca 21.30 och framåt kommer att vara tyst i lägenheten. Något som inte inträffat sen... nä vi minns inte när.

fredag 20 februari 2009

This gun's for hire.

M är inte i hemmet. Alltså tar jag på de här:
och dansar till världens bästa fredagslåt i sovrummet samtidigt som jag rensar garderoben. Glamouren är slående. Bländande rentav.

P.S. Varför skulle Bruce vilja change his clothes, his hair , his face? D.S.
P.S. II Jag älskar delen där Courtney Cox kommer upp och dansar disco med Bruce. Jag vet en som skulle döda för att få vara Courtney just där. Min kille. D.S.
P.S. III Jag vill ha linnet med Bruce ass på men de är alltid så JÄVLA dyra på ebay D.S.

Den här t-shirten har jag fått av min kille:

Konstig grej:

Vi satt vid köksbordet för någon kväll sedan och åt soppa. M tyckte att det blixtrade på innergården. Vi spanade lite.

J - [skriker] men fan kolla vad gör han! (åh vad intelligent det låter)
M - Äh. Lägg av.
J - Ja men kolla på honom!
M- Nää.. du bara hittar på.
J - Okej det står i alla fall en gubbe där nere och gör qi gong eller nåt.
M - Kul.
J - Men herre gud kolla då!
M - VAD FAN GÖR HAN? VAD ÄR DET FÖR DÅRE?
J - Släck!
M- Släck! (m släcker)
M - Filma då!
J - Lägg av. Jag kan inte filma härifrån.

Vi glor på honom en stund i mörkret. Plötsligt närmast springer han ut från gården och in kommer en av de som bor här. Allt var väldigt mystiskt. Jag frågade M vad han skulle göra om qigong-gubben med gubbjackan och gubbkepsen skulle smyga in och göra qi gong över hans ansikte på natten. M kissade på sig. Sen satte vi oss och tittade på tv och funderade på vem det var som fotograferade spektaklet.

Knark och sånt.

Köpte hem ny burk knark.
Hyvlade mig i fingret med en osthyvel,
gjorde därefter en 30+

torsdag 19 februari 2009

Despite all my rage.

NU ÄR JAG SÅ JÄVLA FÖRBANNAD SÅ ATT JAG NÄSTAN GÅR SÖNDER.
I Linköping ägnar man sig åt att skära ena hälsenan av råttor som sedan hängs upp i svansen och får stödja sig mot sina framben - för att vi ska kunna lära oss hur senor läker. Efter 14 dagar dödas de.

Skriv på protestlistan här.

Ebbes hörna.

Jag brukar gå till Ebbes hörna och då tänker jag "ja nu ska jag gå en sväng och se om jag hittar något kul" men det är lögn för jag ska in och leta böcker och inget annat. Idag var jag i och för sig egentligen på jakt efter någon fin flugsvamp. Till S:ets fönster tänkte jag. Jag vill ha en lite större flugsvamp eller helst några stycken. Vi ska göra hennes rum vitt med röda och gröna detaljer. I alla fall. Några flugsvampar fanns inte men lite böcker hittade jag. Inga fynd jag direkt slog volter över ändock är de böcker så jag blev glad ändå.


Svenska ordstäv. När jag gick på folkhögskola brukade jag och mitt tuffa gäng med tre andra tuffingar sitta i biblioteket hela eftermiddagarna och kvällarna och läsa medicinböcker och annat. Under en ganska lång tid snöade vi in på ordstäv och försökte lära oss så många som möjligt och inkorporera dem i språket. Sedan dess har jag letat efter en bra lite äldre bok med samlade ordstäv och nu hittade jag den ultimata. På utsidan har de tryckt den gamle klassikern "Snyggt men inte pråligt, sa fan, målade svansen gräsgrön". Vår favorit var annars "Välkommen i det gröna sa flickan och la persilja på musen". Nu ska jag leta upp lite nya ordstäv att krydda mitt smaklösa språk med.

En medelålders dam.

På morgnarna brukar jag ligga och halvslumra till olika program i P1. Idag var det dags för veckans avsnitt av Meny. Måste säga att P1 har några av de sjukaste underhållningsprogrammen man kan tänka sig. Den tyska kocken Karin Fransson sjöng "Trink brüderlein trink" och lagade rimmad lax med sidenlakan (sidenlakanen var mango). Sen kom nästa kock och berättade om hjortracks, bakad potatis och blue cheese-sallad. Det är alltid kött i programmen. Ofta blodigt och ofta ska de styckas på de mest fantastifulla sätt. Jag är vegetarian. Ändå ligger jag och lyssnar som om det vore högintressant. Får lust att flytta in hos Karin Fransson så att hon kan göra sidenlakan till mig också. Så vill jag vinna deras menybok. Den kan man vinna om man lyckas lista ut vilken bok med en matscen de citerar ur. Förra veckan hade jag rätt. Märta Tikkanen. Jag kände mig BÄST idag när de avslöjade svaret. Jag hade dock inte skickat in något svar. Innan det dök musikprofessorerna Lars Liliestam och, hmm vad heter han, Olle Hedblom(?) från Göteborgs universitet upp. De pratar om mat och musik (och sprit då såklart!), sjunger små visor och pratar som två gamla gubbar om mat, Kalle Scheven och hur de lagar mat till sina hustrur - jag tror att det kanske är det bästa inslaget. Meny i P1 är nog lite för mig som På spåret är för andra. Beviset på att jag invärtes är i 50-årsåldern och egentligen helst bara vill sitta i mitt mörka bibliotek med en konjak och en cigarr och läsa en "god" bok (ett av de värsta uttrycken jag vet... blir lite magsjuk när jag hör "god bok").

onsdag 18 februari 2009

Anledning att vara sur:

Nessun dorma är för evigt intimt sammankopplad med Paul Potts och då har jag inte ens sett programserien han var med i. Däremot har jag tvingats se honom i allsköns inslag i diverse program. Det betyder att Paul Potts i samarbete med oräkneliga reklamskittvkanaler pajjat min magnifika upplevelse av Turandot på GöteborgsOperan för några år sedan. En av mina bästa operaupplevelser är alltså fördärvad forever and ever av ett talangprogram.

Nu blir det kattblogg!

Det här är jag och Ryssland. Vi vilar lite.
Han för att han är katt.
Jag för att jag om några timmar ska åka till IKEA. Det vet man ju hur det blir när man är där. Man vill dö och minns inte varför man åkte dit från början.

En stilla undran:

hur kommer det sig att varje gång jag ska äta resterna av min gudomliga pastasallad till lunch så har alla (ALLA) halloumibitar försvunnit? Men inte till exempel morötterna eller blomkålen.

Hahaha.

Nils Petter Sundgren, den gamle gubben, har skrivit en skitsur liten krönika om såna här bloggar och i synnerhet riktat sitt lilla gubbhat mot Andrea Reuter. Så här vasst och påläst skriver han i "Allt om film".

"Opinions
Opinions are like assholes. Everone has one. Dirty Harrys visdomsord är mer aktuella än någonsin. Det lär finnas över 130 miljoner bloggar i världen varav etthundratio miljoner anser ett eller annat om film. Svenska filmbloggar rymmer recensioner, festivaler, listor, påhopp och upplysningar om bloggarens person och förehavanden. I många fall kan betydande intellektuellt underskott konstateras.

Men visst finns det undantag. Som till exempel Kjell Häglund på Weird Science. Han granskar film och tv med kritisk skärpa och utan koketteri. Synd att han inte skriver i någon av de stora dagstidningarna. Det medför emellertid att Häglund kan koncentrera sitt filmkunnande till bloggen.

Etablerade kritiker i tidningar och andra medier ägnar sina bloggar förstrött intresse. Det blir med spånor på verkstadsgolvet, inte så konstigt eftersom den mest populära filmsajten Bloggywood uppger sig ha 83 prenumeranter!

Kvaliteten på bloggarna skiftar alltså. Intressantast av bloggande dagspresskritiker tycker jag Svenska Dagbladets Hynek Pallas skriver, men så är han också en av våra mest läsvärda yngre filmkritiker. Emma Grey Munthe ägnar energi åt sajten Shoot me while i´m happy, men hennes egna bloggar är ganska tunna. Jag tror inte att Andrea Reuter är så dum som hon verkar, när hon talar och skriver. Hon borde ändra tilltal i sin blogg, där hon skildrar sina äventyr i film- och klubbvärlden med samma infantila språkbruk, som bidrog till att sänka Filmkrönikan. Kanske jobbar Reuter på att blir filmvärldens svarthåriga Blondinbella? (min fetning)

Så här kan man hålla på att granska svenska filmbloggar. Men låt oss skifta fokus och se ut över världen efter intressantare material. Det finner man framförallt i USA. Rikedomen är överväldigande och det gäller att finna navigeringshjälp. Sådana får du på www.daily.greencine.com, där det finns en resonerande överblick över den väldiga amerikanska sajt och filmbloggvärlden. Vill man delta i kvalificerade filmdiskussioner söker man sig till IMDB Classic film message board, där folk mellan 16 och 90 diskuterar filmer, både klassiska och nya. Höglöassig filmkritik finner man bland annat på alsolikelife.com/shooting/.

USA:s mest ansedde nu levande filmkritiker Jonathan Rosenbaum har desssvärre nyligen gått i pensions, men hans kritiska livsverk finns på www.jonathanrosenbaum.com. Han avslutade sin kritikergärning genom att i New York Times skriva en annorlunda betraktelse vid Ingmar Bergmans bortgång under rubriken Scenes from an underrated career. Rosenbaums likskändning väckte den största proteststormen i filmbloggandets korta historia. Hade Rosenbaum skrivit sin text på nätet hade ingen brytt sig. Vilket visar att det tryckta ordet fortfarande väger tyngst.
"

Ja. Vad ska man säga. Han är gammal. Men ändå.

Reuter har svarat här
Och skrivit ett annat inlägg om det här (där hon berättar om när Sundgren fick ett gäng kalsonger med filmkrönikans tryck på + fem stolar på rumpan).

Jag tror att jag älskar Andrea Reuter.

tisdag 17 februari 2009

Lärdom via tv:n.

Vi äter lite yoghurt till mellanmål, jag och lilla S.et. Vi har på barnkanalen en stund. Jag tittar inte så noga (läs: inte alls).

S- Har hundar hjärna/gärna?
J- Menar du en sån man har i huvudet och tänker med?
S- Ja. Hundar har ingen hjärna.
J - Jo det har de.
S - Nej det har de inte men katter har det.
J- Hundar har också hjärnor. Jag lovar.
S- [skitsur] nä de har de inte alls för det sa Katten Gustav.

Mardröm.

Häromnatten drömde jag att jag och två andra personer var inlåsta i ett hus ute vid en kust. Vi sprang genom huset upp till översta våningen och där kunde vi inte komma längre eftersom där fanns ett fönster som inte gick att öppna. Då plötsligt hade jag en Brämhults-flaska fylld med vatten i handen som jag krossade fönstret med och när jag hoppat ut genom fönstret hade jag i stället en skära i handen. Mannen som skulle döda oss kom springande upp och sedan körde jag skäran rakt genom hans mage - vilket var lite trixigt eftersom skäran ju är rundad. Det var segt och kändes äckligt.

Hur som helst.
Det var den sämsta produktplacering (Brämhults juice) jag någonsin varit med om.

Bild lånad här.

måndag 16 februari 2009

Dagens nämen!

Kom ur målarkläderna. Tog på kjol. Som jag bestämt tror att jag nästan älskar.

Rekommenderas å det varmaste INTE: måla med leksuget djur närvarande.
Eventuella följder: tass-spår över golv.

Denna dag har jag inget vettigt att säga. Mer än att jag är sjukt sugen på vår vän Helenas soppa som hon bloggat om här. Den ska vi göra. Sen ska jag mata min svampiga hjärna med popcorn och kultur. Kanske vaknar den till liv igen. Kanske inte. Ingen vet.

Dagens inspirerade shoppinglista:

* Roller
* Ägg

Ovanstående har ingenting med varandra att göra.
Jag är sugen på ett ägg.
Jag behöver rolla en vägg.

Fy fan. Det rimmar också.

Tragedi vs Action.

söndag 15 februari 2009

Paj.

M- Varför står det en pajform här?
J- Jag hade apelsiner i den innan..
M- Annars brukar de säga att man ska ha paj i pajform.. [med "fyndig" röst]
J- Jaha.
M- Shit vad sur du är.
J- Det var ju ett göteborgsskämt.
M- Nej det var ett bra skämt... [fnissar nöjt åt sitt pajskämt]

Min kille. En jätterolig kille.

lördag 14 februari 2009

Hemma:

*död i mättnad*

Valentin.

Denna dag började bra. Fick en vacker bukett. Frallor från fransken uppe på gatan.
Gav M en fin kärlekskopp och två böcker:
Kicki & Lasse av Peter Kihlgård
Norwegian wood av Haruki Murakami

Sen blir jag utbjuden på middag.

Fast först:
RENOVERING! Spackla. Måla. Slipa trappa.
Klä om en köksstol till.

Det jag vill egentligen:
Ligga i soffan hela dagen och läsa bok tills vi ska smälla i oss varmrätt och dessert på Skojarbacken. Mat och sprit står det på deras hemsida! MAT OCH SPRIT! Hallelluja! Alla hjärtans dag det blir mat och sprit!

fredag 13 februari 2009

Jaha.

Jag har gått på stan i dag.
Det var meningslöst.
Dels har jag nästan inga pengar.
Dels tappar jag lusten och mår illa när jag kommer in i klädesbutiker.

Det är något som tagit shoppingnerven ur mig.
Helt.

Ganska skönt.

Till slut köpte jag ett silvrigt nagellack.
Har målat naglarna med det nu. Ser ut som att jag kladdat med en sån där silvrig presentpenna över fingrarna.

Det var en "extra bred" pensel.
Tur det.
Behövde jag bara dra med ett drag per nagel.
Ja nu är mitt liv fulländat. Som jag väntat på denna pensel.

Nej. Ljug.

Eventuellt har dagens kost med mitt något (önskar att engelska var mitt modersmål så jag fick säga "a tad" i stället... hahaha) nedslagna humör att göra:

Frukost: Lättyoghurt, banan, linfrön, ägg, macka, kaffe, brämhultsapelsinjuice
Mellanmål/lunch: banan, äpple.

ja det var visst allt.

Snart blir det indiskt.
Undrar hur min lilla mage ska hantera den informationen.

hejdå meningslösa inlägg
vi ses en annan dag.

Lilla S:et

En egenligen totalt misslyckad bild men jag älskar den.

Vad kan detta betyda?

Det är som att det viner i mina lungor när jag andas.
Det går trögt att andas och det bränner i halsen.

Tror jag måste ringa min kille.
Alltså min kille som hade FASS som nattlektyr under många år i sin ungdom.
Han bör veta råd.

Oftast är det dödliga sjukdomar han sätter sina pengar på.

torsdag 12 februari 2009

Pigs.

Vi åt middag på Musikens hus av ren lathet idag.
S:et kladdade med maten som vanligt..

Jag - Är du en liten gris?
S- Hihihi...näää..
Jag - Jo vi är en liten grisfamilj!
S - Hihihi.. ja Ryssland med... en griskattunge!
Jag- Ja precis.
S - [skriker] Varför är vi en GRISFAMILJ? VI ÄR EN GRISFAMILJ.
M - Hrm.. okej [tittar oroligt runtom i den fulla lokalen]
S - Haha.... *rapar högt och ljudligt*

Åh. Underbart.

Jag kommer över info som visar att en av de jävligaste personer jag känt, som med hjälp av två andra kompletta idioter frös ut mig under ett år på högstadiet så att jag var totalensam och ville dö varje dag, köpt ett fulfult hus på den sunkigaste och sorgligaste gatan med töntigaste killen med rödaste ansiktet.

Jag njuter.
Jag skrattar rakt ut.
Vissa saker glömmer man aldrig.

Ibland är sådan här glädje den ljuvligaste känsla man kan känna. Så primitivt. Så vackert. Så skönt.

Nu tror jag att jag ska ta en glädjepromenad på den här lilla glädjenyheten rakt ut i solen.

och ja, jag förstår att hon kanske är skitlycklig för det här skitinköpet - men ändock var det hennes totala mardröm en gång i tiden.

Man vet att ens syster är full när:

Hon skickar sms precis innan 00 och undrar vem som gjorde "That's what friends are for" och sedan ringer tre sekunder senare och ställer samma fråga - och verkligen måste veta. När man sedan säger att bland andra Rod Stewart spelat in den fnittrar hon och säger hejdå.

onsdag 11 februari 2009

P.S.

Gud välsigna Sverige

= jättedålig idé. D.S.

Nu går jag.

Ut.
Tar med kameran.
Ska se om det finns något att bevara i Botaniska.

Blir andfådd av att gå uppför vår halvtrappa.
Kommer dö av att gå upp till Klippträdgården.
Måste ha luft. Ska se hur sorglig eller fin Japandalen är den här februari-månaden. Förra februari var den ganska sorglig men vacker. Vi får se.

Igår..

..fick M brev från sin tandläkare med en ny kallelse.
Han har haft samma tandläkare sen han var liten och därför ska jag endera tisdagen skjutsa honom till hans barndomsstad.

Att han har samma tandläkare idag som 32-åring som han hade när han var barn är så gulligt att jag nästan börjar gråta.

[också tänker jag lite på ett avsnitt av vänner där Ross fortfarande går till sin barnläkare och sen föreställer jag mig att M får ett klistermärke inne hos farbor tandläkaren som han gömmer innan han kommer ut igen. måste fälla en tår över det fina i detta nu.]

Ett av de sorgligaste brev jag vet:

(Ur: Brev - Stig Dagerman)
Det här är sista brevet i boken som innehåller Dagermans brevväxling med vänner, kära, bokförläggare och andra.

TILL INGA LANDGRÉ

20/10 1954

Ja min vän

du har så rätt - natten mellan måndagen och tisdagen var svår. Jag hade stor lust att dö. Hur kan det kännas ända till dig? Kanske månen för vår smärta vidare till dem vi håller av. Tack för ditt brev. Det kom som en stor tröst.
Nu är allting mycket bättre, även om det inte är särskilt bra.
På något sätt har mitt liv gått i baklås och jag förstår inte, hur jag skall öppna det igen. Jag kan ingenting längre, inte skriva, inte skratta, inte tala, inte läsa. Jag känner mig utanför hela spelet. När jag är tillsammans med människor måste jag tvinga mig att lyssna till vad de säger för att kunna le på det rätta ställena. Och själv har jag ingenting att säga någon människa. Jo dig, tydligen.
När jag läste i "Stäppvargen" sist slog det mig att där har jag en släkting. Liksom han tillhör jag självmördarnas släkte, d.v.s., inte de som nödvändigtvis tar livet av sig men som alltid har döden vid sin sida för säkerhets skull, att tala med, att hoppas på. Jag vet inte varför jag lever. Jag ser inget slut på den här anhopningen av dumma dagar.
Kan du se en mening?
Vad jag är glad att du har det bra. Jag lovar att inte hålla dig vaken någon mer natt på din turné! Men tänk på mig ibland. Det behöver jag.
Den gudomliga kärleken? Det är väl den som ska göra oss fria. Jag läste hos en katolik om någon som ingen såg, därför att han gömde sig i ljuset. Hade vi ändå ett ljus att gömma oss i. Jag tror att du har.
Så, lev nu väl och oroa dig för ingenting. Och kom snart hem.
Stig
P.S. Jag bor på Inn åtminstone någon vecka till.


Två veckor senare, den 4 november, gasade Dagerman ihjäl sig i sin bil.

tisdag 10 februari 2009

Alla hjärtans dag-tips.

Jag fick lust att köpa en present till M till alla hjärtans dag och kollade lite på Bluebox. Då fann jag den ultimata presenten som jag VET att han skulle bli alldeles överlycklig för.

Här kan man läsa om denna lilla experimentella bok.
Sen tänkte jag att jag kanske eventuellt kan komma på något annat i stället också låter jag någon skriva ut instruktionerna från nätet.

Jag ställer mig dock ytterst frågande till om tjejerna kommer att "skrika av förtjusning" när valfri man drar fram sitt könsorgan och gör konster på en fest. Eventuellt är det bäst att nyttja denna bok och dess tips på hemmaplan.

Den fattigaste bokhylla jag sett innehöll:

* Vattenmelonen av Marian Keyes
* Bibeln

Och det var allt.
Jag skulle gissa på att Paulo Coelho är hennes favorit idag. Nej. Ingen gissning faktiskt. Det såg jag på facebook. Hon älskar "allt av Paolo Coelho".

Vi umgås inte längre.


P.S. Jag skulle aldrig döma någon efter deras bokhylla. Eller. D.S.

Imbecilla tvångstankar del 1.

Jag måste hinna över övergångsstället innan det slår över till rött annars...

Det vanligaste:
Tar det slut med M.

annat vanligt:
Kommer jag bli ensam och vara ensam hela livet.

måndag 9 februari 2009

En kulinarisk upplevelse.

Idag har jag varit trött som en gammal gammal katt. Jag är lite sjuk.

Jag blev ändock hungrig och i hushållet stod ingenting att finna. Jag gick till affären och köpte nudlar och purjolök. Sen gick jag hem och beredde detta gastronomiska lilla mirakel: kokade vatten, lade i nudlar, hackad purjo samt quornfärs och strödde sedan över den lilla kryddpåsen innan servering. Jag hade dock negligerat det faktum att det var det enda jag levde på en sommar när jag hade Ingmar Bergman-festival med mig själv som sällskap i Masthugget.

Särskilt sammanknippat med denna nudelsoppa är Scener ur ett äktenskap.
Det betyder att även om det först smakade underbart med soppa så utvecklades det efter en halv sekund i munnen till många skedar plågsam ångest. Det blir man inte mätt på.
+
=
Inte alls sant.
(men det var naturligtvis inte den med biff jag åt)

Nu kommer min kille snart hem. Det är det bästa som hänt denna dag för mig. Jag tänker att han ska köpa popcorn till mig. Och laga någon mat. Och pussa mig på pannan och tycka synd om mig.

Solen och nåt annat.





Sista bilden visar att vi valt att klä oss i rött/vitt-randigt båda två.
Ganska så töntigt. Även om det faktiskt inte alls var planerat.

P.S. Det känns som att jag har feber. Jag känner mig ynklig. Och jag längtar tills M kommer hem så att han kan krama mig lite och laga mat. D.S.

Helgen.

Vi har nog haft den tröttaste helgen i mannaminne. Vi har fikat. Vilat. Ätit. Vilat. Sett lilla S:et fara runt som en... nä det finns inget ord. Hon har pratat (eller skrikit/pladdrat) från 8 på morgonen till 21 på kvällen utan avbrott.

Den lugnaste stunden var nog när jag och M promenerade 6 km-slingan ute på Hökafältet - en skog känd för sina blottare samt stranden nedanför som är känd för sin "dogging". Det var nog dock något för kallt för båda dessa aktiviteter så vi undslapp båda.

Sen köpt M pöcke för 150 kr och jag köpte pöcke för 22 kr.
Pöcke köper man i pöckesaffärer. Det är affärer som säljer all möjlig skit billigt. Det innebär att S:et fick en leksaksverktygslåda, jag fick några shake (vart fan har CHOCK tagot vägen?), tandborstar, en penna med spindelmannen på och vi fick tag på penslar i mängder till renoveringen, skruvmejslar och gud vet vad. Sen åkte vi till Stockhults (tyckte M var ett mycket lustigt bynamn - så vi hann dra några vulgära skämt om det innan vi hoppade ur bilen) Tebod och fikade.

Nu är vi tillbaka i stan och är inte alls utvilade.
Ikväll ska vi slipa trappa och under dagen bör jag måla.

söndag 8 februari 2009

Pöcke.

Eftersom vi är i Halland just nu och M piggnat till ska vi åka iväg och köpa pöcke.
I en pöckesaffär.

fredag 6 februari 2009

Det var inte Shakespeare som skrev det här.

Eftersom M är sjuk idag passar jag på att lägga ut den här lilla ordväxlingen. Det är natten den 18 oktober och M sitter på toaletten med tandborsten i munnen och ser allmänds dödstrött (och full) ut. Jag kommer in med mobiltelefonen i högsta hugg och börjar dokumentera.

-Vaddå?
- Du verkar väldigt pigg... [sluddrar M med tandborsten fortfarande i munnen]
- Är inte du det då?
- [suckar] ta bort! (han menar telefonen) ta bort ta bort ta bort. Kan du gå härifrån? (jag filmar M:s bens möte med toalettringen)
- Har du nånting du vill dölja?
- Ahmen... kan du inte gå härifrån... asså baby fan vad det här är obehagligt. Kan du inte gå ut en stund?
- Jo [jag skrattar mycket glatt och stannar kvar]
- Åhhhhhhhh
[jag skrattar mer M borstar tänderna]
- Gå! GÅ [skriker han och pekar med hela armen] GÅ UT JAG MÅSTE BAJSA! Det här är bara jobbigt!
- Förlåt jag hörde inte vad du sa [jag skrattar]. Vad sa du att du behövde göra?
[M med tandborsten i munnen vänder sig trött med ansiktet mot duschen, suckar]
- Här har vi.... MIKEBIKE från Bloggfrossa! Vad sa du att du behövde göra?
- GÅ UT!
- För att?
[M sliter ut tandborsten och spottar ut skummet i handfatet bredvid, kalsongerna runt fotknölarna och han har en blick som nästan är död]
- Kan du inte gå ut? [med bedjande röst]
- Om du säger vad du behöver göra...
- Nej det tänker jag inte göra säga vad jag behöver.
- När du sagt vad du behöver göra så kommer jag gå ut!
- BAJSA!
- Du får säga så här nu: Gå ut härifrån för jag behöver bajsa.
-Gå ut jag behöver bajsa!
- Men med inlevelse som innan.
- Gå UT jag måste verkligen BAJSA
- Behöver du det? [zoomar in ansiktet]
- Åhhhhh vad jag måste bajsa! GÅ UT! FÖR HELVETE gå ut! Gå ut för helvete...
- säg vad du behöver...
- annars kommer jag bli helt JÄVLA TOKIG
- Vad är det du behöver göra?
- BAJSA GÅ UT
- Varför det?
- Baja baja baja baja baja. Gå ut!
- Jaha behöver du bajsa?
- GÅ UT JA MEN FAN VAD JOBBIGT DET HÄR ÄR. STÄNG. ARRRRRGHHHHHH [skrattar lite mot sin vilja] GÅ UUUUUUUUUUUUUUUUUUUT. ÅHHHHHHH JAG KOMMER GÖRA DET JÄVLIGT JÄÄÄÄÄÄÄÄÄVLIGT JÄVLIGT JOBBIGT FÖR DIG. ÅH FY FAN VAD JOBBIGT DU KOMMER FÅ DET.
-Du säg godnatt till kameran!
-Håll käft! Det här kommer bli riktigt.. [det säger plums]
- Oj där kom den! Men säg godnatt till kameran!
-Godnatt.

Slut på filmen.
-

Dagens treat:

Idag ska jag skriva ner en lång replikväxling från en sen natt.
Det var jag och M som kom hem och han skulle gå på toaletten samt borsta tänderna innan han skulle sova (vilket han desperat behövde göra). Jag filmade med mobilen en liten stund och denna lilla dialog har vi utsett till den roligaste filmen vi vet. Kanske inte den roligaste för andra - men lite kanske.

torsdag 5 februari 2009

From beasts we scorn as soulless, In forest, field and den, The cry goes up to witness The soullessness of men.

Det finns en milslång lista på vidriga saker människor gör. Och en av de vidriga saker människor inte drar sig för att göra är ju att plåga djur på olika sätt, göra dem till kläder, tvinga dem att producera långt mer mjölk än vad som är normalt, föda upp djur i industrier där de aldrig kan få ett normalt djurliv, använda dem på cirkusar som underhållning och en massa massa andra saker - kort sagt använda djur till människans rena förnöjelse, förströelse och njutning.

Igår gick jag igenom Slottskogen och tog vägen förbi säldammen. Säldammen i sig är direkt vidrig. Precis som pingvinernas "nya stora" utedamm. Vid säldammen finns även det vidriga lilla fågelhuset. Där inne sitter det ett gäng ledsna vita pelikaner och en flock humboltpingviner som vid jakt kan dyka 150 m djupt. Vad i helvete har de i en hydda i Slottskogen att göra? Vidrigt vidrigt vidrigt. Ett tag gick folk och kastade stenar på sälarna. Varför gjorde de det? Jo för att vissa människor är äckliga varelser som tror att de kan göra vad som helst mot någon som inte kan säga emot. Väldigt ofta får man skämmas över att vara människa. Varje dag när man läser tidningen exemplevis. Och varje gång man går förbi Säldammen och Fågelhuset i Slottskogen.

I min mailbox.

För någon vecka sedan gjorde jag något jag skjutit fram under en mycket lång tid. Närmre bestämt 8 år. Jag gick igenom hela min gigantiska inbox och rensade bort skit och sorterade in i mappar.

Två av mina vänner har skickat anmärkningsvärt många mail. L och K. Deras ämnesrader var... ja vad ska jag säga? Omväxlande. Underhållande, perversa, äckliga och ibland fina. Nu tänkte jag delge er några av de bästa (och jag har ingen som helst inblandning i de här subject-raderna - ty mina mail ligger ju i deras inboxar).

Ekser er hekser.
En gammel fis!
Hei min lille prinsesse!
Jag er ikke død.
Slaskfittorna.
Elskede pølse.
Jag elsker mitt penis atlas!
Fra en mannshater av rang!
Kua di er grønn och slangen Leif er gul.
Replace food with sex, a successful life.
Det store lem stod i klem.
Strekk alltid ut etter seksualakten.
Forby penis?
Jeg spiser heller diare.
I could not resist his dick but it made me sick.
Den lille mannen uten kønnshår.
Han mistet sin penis i baesjen.
KJØTTGROTTAN slår till igen...
Ukjent dildo i anmars.
Romslig kjønnsorgan selges till høystbydene!
Tysk bøg med britisk elsker.
Hater alle snopper!!!!
JEG ER FORELSKET!!!
Sex? Nei takk!!
Jeg savner deg!
Ångestpirogen har fått nog.
Glansen i ditt öga. (ska nämnas att vi då hade fått reda på att ollon heter glans på danska(?)
Min lilla mödomshinna.
MiniElvis and the Fjärting Fitts. (Minielvis var även känd som talibanen av någon anledning, Hon var pytteliten och skitsnuskig. Adopterad från Sydkorea - det hade dock ingenting med hennes perversa sida att göra.)
Grab my shaft.
Lafitte gråter.
O ljuva smärta.
Mitt lilla löskokta ägg.
Spegel, spegel på golvet där...
Den gyllene gudskuken.
Åh Bruce-Marie, dina tighta byxor.
Tuggade penis i tipi, bröt av en tand.

Ja. Jag vet inte vad det här säger. Bara att det är fantasifulla ämnesrader. Att sex och kärlek verkar vara det hetaste. Och så ständigt denna kärlekssorg som manifesterar sig i subjectrader som "hater alle snopper!!!". Det var fina tider det.

Bild nr 6 ur mapp 6 igen.

Sassy/Fia hade hunnit utmana mig med bildgrejen också! Så jag kollade i mitt andra fotoprogram och då dök den här bilden upp.

Det är september, lilla S:et är skitsur och vill absolut inte bli fotad.
Ändå blev det en väldigt fin bild på henne tycker jag.
Jag gillar det guldiga solskenet som faller över hennes hår.

onsdag 4 februari 2009

Kultur.

Jag är ute i Slottskogen och promenerar. M ringer. Vi ska ses vid affären och handla mat. Jag har en bit kvar innan jag är där. Men det är lugnt för...

han ska...
spela imob sittande på en stol inne på Hemköp

jag ska...
lyssna på Nya vågen i P1 om filmen som terapeutiskt medel.

Ibland har vi väldigt olika intressen. Det är fint det.

[sen köpte han ett paket Ben&Jerrys Halfbaked eftersom han är världens bästa pojkvän]

Mmmm... gott.

Min syster är inte rädd för att vara osmaklig. På Facebook deklarerar hon glatt, för alla som (inte) vill veta, att hennes hals är full av bakterier och att hon nu ätit stuvade makaroner.

Jag var inte så sugen på nån mat innan heller för jag känner mig lite risig men nu är jag definitivt inte sugen alls. Allt jag ser framför mig är en tallrik kladdiga stuvade makaroner som ska tryckas ner i en bakterihärjad hals.

Nummer 6

Utmanad av Ann-Louise som har En bulle ur ugnen.

Regler:
Gå in i mappen mina bilder, gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen, släng upp bilden på bloggen och skriv något om den, utmana sex andra personer och länka till dem.

Från Aeroseum när jag var där tillsammans med M och
lilla S. M hade justtillfrisknat från sin dundersjukdom
på nyårsafton och vi tog en äcklig kaffe i deras cafédel.

Den som känner sig manad får göra det här utmaningen!

tisdag 3 februari 2009

Möte med en ny frisör.

M är nyklippt och snygg.
Idag blev det inte vår vanliga frisör utan hennes bror som fick sätta saxen i honom!
Brodern har just utbildat sig till stylist och make up-artist - vilket föranledde honom att direkt skrika att han minsann inte är bög.

Jag och S kom dit en stund innan M var färdig och slog oss ner och väntade. Då frågade frisören M..

- Är det dina barn?
- Hur gamla är de?

???


Möte med en frisör.

Idag är det M:s tur att gå till frisören. Skräckfrisören alltså.

Vi åt lunch tillsammans jag och min käre pojkvän för en stund sedan. Han hade redan börjat oroa sig för mötet med Scissorhands. Han sa något konstigt om det..

att
"jag känner mig lite sexuellt utnyttjad när jag varit där.. lite som franska toppmodeller som får följa med nån snubbe som ska ut och jaga och som håller deras framtid i sina händer och som går med på saker de inte vill egentligen..."

Jag vet inte riktigt om M:s framtid ligger i hennes hårdhänta händer direkt men tydligen tyckte han det eftersom hon styr om han ska få en "moron haircut" eller en "okej frisyr".

Jag vet i alla fall att det kommer att doseras stora mängder hårgelé.

måndag 2 februari 2009

Näsflöjt.

Så långt tillbaka jag kan minnas har jag varit extremt ljudkänslig.

Jag tål inte ljudet som uppstår när hud möter "torrt" trä. Alltså trä som känns torrt och strävt i handen (det tål jag inte heller.. känslan av torrt trä - har tejpat alla slevar, penslar och min far har lackat min brödkavel). Jag tål inte människor som smaskar tuggummi. När jag hör dylika ljud är det som att jag kommer sprängas. Det byggs upp en överjordisk vrede inom mig över de här ljuden.

Det värsta ljudet är dock: den ljudande näsan.
Alltså näsor som är tilltäppta av snor och visslar alternativt väser.

Min far har alltid lidit (även om han själv kanske inte skulle klassa det som att lida) av visslande näsa. När jag var yngre fick jag sitta och hålla för örat som var närmst honom när vi tittade på TV samt höja volymen till oanständiga nivåer. Senare eskalerade min ljudkänslighet och jag fick sitta och lyssna på min freestyle samtidigt som vi tittade på TV. Det har inte gått över.

I dag, denna sorgens dag, sitter jag i min egen soffa. Med min egen kille.

SOM PLÖTSLIGT FÅTT EN VÄSANDE NÄSA!!!
Och inte vilken väsande näsa som helst utan den som väser högst av alla näsor i hela Västsverige (minst).

Vad ska jag göra? Känns inte ok att sitta med ipoden och lyssna på Kraftwerk samtidigt som vi ser en film. Hoppas att den här förbanande nästäppan går över innan jag exploderar och landar med mina kroppsdelar spridda över hela vardagsrummet.

Att ha osannolik tur!

Häromdagen när vi hämtade lilla S hos sin mamma fick M tillbaka en gammal film (jag är säker på att D behållt den för att hon inte kan få nog av "Chucken" även om hon förnekar det för tillfället).

Jag är så glad att vi nu fått hem den. Jag tjatar och tjatar om att få se den. Ska tydligen vara en helt magnifik film. Enligt M visar Norris upp ett fullständigt fenomenalt karaktärsskådespeleri. Det verkar nästan som att filmen är så omtumlande bra att M inte orkar se om den just nu - jag vet inte. Den kanske kräver sin man/kvinna. Den kanske river ut ens hjärta? Jag är inte så bevandrad i Chuck Norris. Men här är den i alla fall:
Kanske ska jag ge mig i belöning att få se den när jag städat, tvättat och sprungit?
Kan inte tänka mig en bättre belöning än "actionfilmernas actionfilm".

Helgens upptäckt DE LUXE!!!

Min idolbloggare thereserulesok har länkat till mig.

Hon är en av de tuffaste bloggare jag vet.
Hon är skitsmart, har coola kläder och är grym på mat (mao skulle jag vilja vara hennes kompis). Och rolig med.

Dessutom har hon en Garfield-tröja som är den vackraste Garfield-tröja jag sett!

söndag 1 februari 2009

Jag kan aldrig lyssna tillräckligt på den här:

Oh happy day II

Jag har vaknat på ett underbart humör idag. Den rätta sidan.
Jag har hunnit reta M till vansinne 4 gånger under en timmes tid.
Dessutom lyckades jag skrämma honom brutalt när han kom ut från toaletten så att han skrek rakt ut som ett litet kastrerat gossebarn.

Nu ska vi slipa slipa slipa slipa slipa slipa slipa slipa.
Spackla lite.

Måla måla måla måla.

Dagens bästa: sökte på disco 70´s på Spotify och fann en skiva som heter "Gay power II". Den lyssnar vi på nu.

Har inte tid med det här mer nu. Måste ner och dansa till gay power för min slipande man!