måndag 12 januari 2009

Möte med Cruella.

Imorgon ska jag klippa mig. Jag och M går till samma frisör. Och vi är båda rädda för henne. Ändå fortsätter vi gå dit eftersom det är billigt och hon faktiskt är en grym frisör (ska kanske inte säga för mycket nu så här innan... har en tendens att hata mitt hår efter frisörbesök).

Den här kvinnan ser farlig ut. Lite som Cruella de Ville. Hon har långa svarta naglar och sminkar sig som en dåre.

Nu är jag rädd.
En gång frågade hon M om han var en sån som är "otrogen mot sina frisörer" efter att han berättat att han klippt sig på ett annat ställe tidigare.
Jag har klippt mig hos henne många gånger och i stort sett alltid varit nöjd - och det är faktiskt helt otroligt. Nu råkar det vara så att jag inte varit där på väääääldigt länge. M har varit där och då undrade hon vart jag tagit vägen. Hon tyckte det gått lång tid sen jag dök upp på salongen. Det råkar nämligen vara så att M:s brors flickvän är frisör så hon klippte mig förra gången. Nu vet jag att Cruella kommer att fråga varför det tagit så lång tid för mig att komma igen - det kommer inte se bra ut. Jag kommer att bli tvungen att dra en vals med snyft om att jag inte hade några pengar och därför fick tigga mig till en klippning hos någon jag kände.

Den här människan är helt galen.

Hon har förhört mig om:
* Vems "bebisen" är (S är 4 år nu)
* Vem mamman är
* Varför M skilde sig
* Hur det kom sig att M:s förra förhållande inte höll (alltså hon ville veta mer detaljerat)

(detta är saker som hon frågat mig om i runda slängar 10 gånger. M har fått ustå exakt samma förhör vid ett flertal tillfällen)

Imorgon då? Vad ska hon fråga om nu? Vårt sexliv? Vem som diskar? Vad jag haft för förhållanden innan?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jösses. Där gäller det att tungan rätt i mun annars klipper hon dig i en hockeyfrilla ;-)

Du är helt klart Tuffast av alla!

Medelklassman sa...

Ja vad fasen ska man annars stå och kladda folk i håret för hela dagarna om det inte samtidigt innebär ett Carte Blanche att få höra en massa smaskigt skvaller och detaljer om folks privatliv?

Min frisör håller dock käften och klipper.

Du har mina sympatier. Hon den där lät som en som skulle spika upp Ryssen på dörrn om ni bytte frisör.

Josefine sa...

hahaha... ja jag tror också det! hon kan vara lite.. eh barsk. jag är lika kallsvettig varje gång jag sätter mig och väntar. tack! :) ska försöka hålla mig cool i morgon.

Josefine sa...

30+: nä det är sant. jag skulle inte göra det i alla fall - stå och pilla i folks hår alltså. alltså frisörer som håller käft och klipper är guld. och jag tror också att ryssen kan ligga pyrt till om jag gör något fel nu.

mikebike sa...

ja för helvete. bäst för dig att du drar en bra snyfthistoria nu. annars kommer jag få mig en fet näsbränna när jag ska dit. jag vill inte ens klippa mig hos henne längre men vågar inte annat eftersom man ändå har vägarna förbi hennes salong så ofta och hon aldrig skulle dra sig för att gå till attack utanför sin salong.

30+: du ska vara jävligt nöjd. taxichaufförer, frisörer och massörer ska helst hålla käft. om man har den outtalade dealen finns ingen pinsam tystnad och det är jävligt gött.

Caravaggio sa...

Hujedanemej vilken människan. Som om det inte vore nog jobbigt att sitta där och fundera på hur man egentligen vill ha sitt hår och utbyta dom vanliga artighetsfraserna.

En gång försökte jag lösa hela pratgrejen genom att klippa mig i Italien där jag bara kunde låtsas som att jag inte förstod. Fast det sprack genom att frisörskan ignorerade min önskemål om att spara längden och istället klippte en dörrvaktsfrilla.

Lycka till!

Josefine sa...

hahahaha... dörrvaktsfrilla. oh my god. tur att det inte blir nån språkförbistring idag. vill inte ha dörrvaktscut idag. nej tack.

Anonym sa...

Men usch, vilken läskig frisör! Jag skulle inte våga gå dit igen och jag hatar att bli "intervjuad" när jag klipper mig, jag vill bara luta mig tillbaka och koppla av, inte svara på en massa frågor. Och de där frågorna Cruella ställer är ju på tok för privata!

Nu har jag inte bara ont i halsen, utan även hosta! Och jag tycker hemskt synd om mig själv, inte för att jag är sjuk, utan för att jag inte kan träna!

kram

Josefine sa...

hahaha... ja hon gör mig rädd på riktigt. idag var jag extra rädd eftersom jag visste att hon skulle fråga om var jag klippte mig sist. hon gillar INTE såna som är otrogna.

egarcia sa...

Men shit! Sluta genast klippa er där, låter ju väldigt obehagligt.