fredag 9 januari 2009

Att bo med en katt.

I morse vaknade jag av en sträv tunga i örat. Jag viftade bort den lille varelsen.
Sen vaknade jag två sekunder senare av en sträv tunga på ryggen.

Det var ju angenämt.
Men jag bestämde mig för att gå upp när han började bita mig också.

Så drömde jag i går natt att vi skaffade en katt till. En liten svart.

Undrar om det var en sanndröm.
[m skulle nog säga: nej!]

10 kommentarer:

Anonym sa...

Sv: Jag resonerar som så att jag helt enkelt inte bryr mig lika mycket om djur som jag bryr mig om människan. Jag bryr mig inte så mycket om att djur lider av pälsindustrin för djur lider precis lika mycket av sminkindustrin men ingen hackar på sminkanvändare. Man hackar istället på pälsbärare.
Men svaret på det moraliska dilemmat är att det inte är ett dilemma för mig.
Jag har inte dåligt samvete av att bära päls.

Mvh Little Peaché

Josefine sa...

Det finns ju massvis av sminkprodukter att köpa som inte är testade på djur. I februari eller mars kommer det att bli förbjudet i hela EU att sälja smink som har någon råvara i sig som testats på djur. För övrigt gör ju inte eventuella sminktester på djur pälsindustrin bättre. Lidandet är exakt detsamma för djuren i pälsindustrin även om smink testas på djur. Jag bryr mig om människor OCH djur - det finns väl ingen motsättning i det? Och det har väl visst riktats kritik mot sminkföretagen och att konsumera djurtestat smink? Men det är ju lite svårare att avgöra om det är djurtestat smink nån använder än att avgöra om det är en päls du har på dig. För min del så tycker jag att BÅDE päls och djurtestat smink borde förbjudas. Ett dåligt kan inte ta ut ett annat.

Anonym sa...

Sv: ja men faktum kvarstår. Jag älskar päls i alla former och kommer fortsätta ha på mig det utan dåligt samvete. Jag är varm, snygg och fabolous! Djuren får stå tillbaka, i det här fallet.

Josefine sa...

Jag har förstått att du tycker det. Jag tycker att det låter kallt och cyniskt men på ett plan är det väl upp till var och en (även om jag anser att det är en fråga som borde ligga mycket högre än på individnivå). Ha det bra.

egarcia sa...

Jag är lite överväldigad över att man kan tänka på det sättet som Little Peaché gör. I min blogg har hon också skrivit en kommentar precis och den var nästan snäppet värre.

Anonym sa...

*blir varm i själen att läsa* och klart det var en sanndröm. "Den lilla svarta" är ett måste ;-)

mikebike sa...

little peaché verkar vara helt jävla blåst i huvudet. med ett sådant resonemang blir det svårt för henne att argumentera mot andra helt jävla galna grejer i fåfängans tecken som kanske skulle påverka henne eller någon hon bryr sig om någon gång framöver. världen kan inte vara ett enmansrace där man gör som man vill även om det är möjligt. det är oemokratiskt. så jävla slappt att ha en sådan skitinställning.

ochen katt till.... nicht. nu får det fanimej räcka:)

Caravaggio sa...

Härligt! På den tiden jag höll mig med katt så var den såpass liten att klorna höll på att växa ut och kliade så den brukade börja sina morgonar med att gå in och riva mig i huvudet för att få bort sin egen klåda.

Josefine sa...

mikael: haha.. okej. ingen mer katt. ryssland är en handfull. men sen. när vi har hus. oui?

caravaggio: låter underbart! undrar om det inte är en sån släng ryssland också har nu. han är på allt och alla med sina små klor.

Anonym sa...

Under en period var jag tvungen att sova med en toppluva på huvudet. Detta på grund av att vår lille röda katt "Kung Loba-Loba" alias Fritte tyckte att det var hemskt kul att käka upp mitt hår nattetid...

Jag tyckte inte det var så dääär jättekul. :D