måndag 19 januari 2009

Väckarklockan.

Ibland sover jag för länge. Det är det där förbannade mörkrets fel. Jag kan bara inte vakna. Känns som om kroppen dött.
Men inte nu längre.
Varje morgon när Ryssland tröttnat på att ligga och sova börjar han slicka en i ansiktet. Man knuffar bort honom. Han uppfattar det som lek och börjar attackera fötter osv (när det gäller M attackerar han skrevet vilket ofta resulterar i ett primalskrik "du ger fan i min pung kattjävel"). Sen försöker han slicka en i armhålorna eller egentligen var som helst han kommer åt. När det inte räcker biter han istället. Detta är utan tvekan den mest effektiva väckarklocka jag haft. Rekommenderas.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag orkade knappt upp i morse, jag ville bara ligga kvar i sängen. Det ville även katterna. Gollum kröp upp mot mig under täcket och Zoom låg tungt på mig.

Jag måste berätta för min pojkvän om pungattackerna nästa gång han blir trött på katterna (om Gollum t ex spyr i hans toffel igen) så han får lite perspektiv!

Anonym sa...

En av mina katter börjar med att slicka mig i pannan men går sedan snabbt över till att bita, tugga och slita i mitt hår. Också en effektiv variant. Men man borde kunna ställa in katten på att börja vid en viss tid bara, för risken är ju stor att den har fel tidsuppfattning och påbörjar väckningen när det inte alls är dags att stiga upp (typ 5...).

Josefine sa...

Sassy: och jag kommer nämna spya i toffel som motvikt när han gnäller om att han blir biten i rumpan!

lilla grå: haha... ja det borde man ju göra. som tur är är ryssen ganska trött på morgnarna nu. han kör lite cirkus först men sen tröttnar han när man sover som en död och somnar han med.

Anonym sa...

Min ena katt brukar komma och lägga leksaker på mig i sängen när hon tycker att jag ska vakna. Om det inte fungerar så brukar hon först sticka upp sitt ansikte så nära mitt att jag vaknar av att morrhåren kittlas eller tvätta mitt hår med sin sträva kattunga. Omöjligt att inte vakna.

Anonym sa...

Åååååååå, jag är inte klok men jag längtar mer och mer efter en bol. När Lavendel blivit trygg och hemmatam så kommer en boll hit också ;-)

Anonym sa...

Det låter som den sötaste men jobbigaste väckarklockan nånsin, jag vill oxå ha en ;)