onsdag 8 december 2010

Änglar.

Angels in America ska sättas upp på Stockholms statsteater. Allan Svensson (gubb[jäveln] i Svensson Svensson) ska spela rollen som Al Pacino gör i den amerikanska tv-versionen av pjäsen. Här har Johan Hilton skrivit en text om Allan Svenssons minst sagt obehagliga syn på homosexualitet.

7 kommentarer:

Sofia sa...

Scenen när den mörkhyade sjukskötaren har sin "I'm your negation"-monolog framför Al Pacino på sjukhuset är något av det bästa jag sett på tv. Helt jävla oslagbart!

Skye sa...

"Inte normalt"... fan vad jag hatar när folk slänger sig med de termerna. Visst, han har rätt om han verkligen menar det i ordets rätta innebörd, något som är enligt den stora normen. Men då är det ju inte normalt att vara svensk heller, det är bara kineser som är normala.

Anne sa...

Usch, jag hatar sånt där snack om "normalt" och "onormalt". Gubben borde tänka till. Hoppas han har gjort det eftersom han tackat ja till rollen.

För övrigt älskade jag verkligen teveserien.

S. sa...

Vi får väl hoppas att han kommit lite längre med det där. Om inte annat lär väl uppsättningen kanske få honom på andra tankar...

Josefine sa...

sofia: ja, den är fantastisk! jag måste se om den. vi skulle se den för något år sen för att mikael inte sett den innan men det blev aldrig av. den är så fin. det blir ett julprojekt!

fröken svår: precis! "normalitet" är verkligen svårt. jag tycker kanske inte att det är normalt att ligga med allan svensson till exempel..

anne: ja det är så hemskt! han hade spelat homosexuell tidigare och det var då han gav uttryck för de åsikterna. vi får hoppas att han tänker om!

s: ja det får vi verkligen hoppas på!

Anonym sa...

det kan vara något av det bästa som E V E R gått på TV....

/Kapybaran
kapybaran.wordpress.com

Josefine sa...

Ja! Den är underbar! Och Emma Thompsons kostym. Ska jag klä ut mig till ängel nån gång ska jag fan i mig ha den kostymen!