tisdag 28 december 2010

Bygga nytt.

Vi och tiotusen andra dårar åkte till Ikea idag. Vi ska riva ut golvet i vardagsrummet och köket samt hela köksinredningen. Det ska bli ett angenämt litet projekt att plocka ner alla böcker i bananlådor och bo i kaos nere i sovrummen för plankgolvs skull kan jag meddela. Och köket. Jag verkligen avskyr vårt kök (och nej jag orkar inte försvara att jag känner så - jag vet att andra lever i misär, jag hatar ändå vårt kök). Det spelar ingen roll hur mycket man skrubbar och fejar. Det känns aldrig rent. Den tidigare lägenhetsinnehavaren har fixat ihop det själv Timell-style. Det är alltså snett och vingt och idiotiskt planerat på alla sätt och vis (det är exempelvis flera hål i luckorna för vaskskåpet. Han satte dit långa handtag, upptäckte att det då inte gick att öppna diskmaskinen, tog bort de långa handtagen och satte dit knoppar i stället - det är alltså små borrhål här och var i köket). Dessutom är det två olika toner på det grå kaklet.

Så nytt kök. Nya golv. Så jävla underbart.
Vi börjar någon gång i januari.

7 kommentarer:

Jonna sa...

Synd (eller tur) att man inte hittar några trägolv under mattorna i femtiotalshus. Då behöver jag inte börja riva i det, för hade det funnits ett trägolv att riva fram så hade jag faktiskt varit tvungen. Däremot är jag jäkligt sugen på rutigt köksgolv. Synd bara (eller tur där också kanske) att jag är den enda i familjen som känner så.

Anonym sa...

Men om ni åkte till IKEA för inköpen är väl risken överhängande att det blir nya Timellmisstag? Eller tar ni professionell hjälp för installationen?

Melinda sa...

Bostadsrätt? Jag vill ha ett hemma hos-reportage sen :D

Anonym sa...

Vad roligt!! :)
/Lilo

Josefine sa...

jonna: haha.. ja rutigt golv hade jag också kunnat tänka mig! det är snyggt.

anonym: nej herre gud. det kommer en snickare såklart.

melinda: haha.. ja det kommer säkert rapporter från kaoset. och sen kommer jag antagligen bosätta mig i köket när det är nytt och fint!

lilo: ja det ska bli fantastiskt! ser verkligen fram emot att få arbetsyta för det har vi ingen egentlig nu.

Anonym sa...

Åh vad glad jag blir!

Jag ser verkligen fram emot en hel orgie i fantastiska renoveringsblogginlägg från dig och M! *elakt skratt*

Josefine sa...

Ja, herre gud. Det kommer att bli.. intressant.