lördag 11 december 2010

Ambivalens.

M - Om vi gifter oss tycker jag att vi ska ha "The Ship song" på bröllopet.
J - Ja, det ska vi väl inte men okej.

En dag senare
M - Fan vad bra "The ship song" är. Kom ihåg att jag vill ha den på min begravning. Okej. KOM IHÅG DET.

6 kommentarer:

Hanna sa...

Den är fantastiskt. Martin friade till den (live på Where the action is). Den spelades på bröllopet (Rob Coffinshaker sjöng). I min ring står Come sail your ships around me och i Martins We make a little history baby.

Harry sa...

Det är en äckligt bra låt.
En reflektion dock; jag kan ha feltolkat det hela galore men handlar den inte om två människor som INTE är tillsammans, men som ändå inte kan sluta att träffas fast dem kanske inte bör?
Det är iaf min tolkning. Vill inte på något sätt dissa andras tolkning/förhållande till denna låt. Jag blev bara lite upprymd av att se någon skriva om den :)

Och Hanna, det där med ringarna var fantastiskt!

sonja sa...

jag älskar nick cave and the bad seeds! vet du att harry potter och harmonie dansar till cavan på senaste filmen, till en låt från förra plattan.

och mina barns far är en exakt kopia av en ung nick cave. det var ett medvetet val.

Josefine sa...

hanna: va!! det är ju fantastiskt. och det med ringarna. jag rös när jag läste det. finaste inskriptionen jag hört talas om utan tvekan!

harry: haha.. jo så är det ju. men sån är vår historia från början också i stort sett. vi har nog ingen låt som är så där riktigt kärlekssmäktande egentligen. en av "våra" handlar om en mamma som står och gråter vid en diskbänk till exempel (red - okkervil river). men jag tycker att ship song är en riktigt fin passionshistoria. skulle utan tveka använda den till bröllop eller vad som helst. den är så vansinnigt bra.

sonja: jag vet! det var så fint! ja nick cave alltså. vilken man, vilken röst!

Hanna sa...

Sen kommentar som säkert inte Harry ser, men ändå. Jo, du har helt rätt. Jag är i vanliga fall "jättenoga" med texter och läste diskussioner om tänkbara förklaringar etc och den ÄR ju ganska destruktiv. Men det gjorde inte så mycket för den fick ju liksom en speciell betydelse för oss.

Into my arms är ju annars fantastisk.

Harry sa...

Hanna: Jag är likadan när det gäller texter. Dock har jag kommit på mig själv med att ibland tolka texter olika beroende på hur jag känner mig.
Nåväl, det fina med The Ship Song är, enligt mig, att den innehåller så mycket passion och känsla att det där destruktiva blir positivt. Kärlek gör ont som det så fint heter.

Och ja, Into My Arms är galet bra. Men där är det ju texten som bär låten.

Annars är ju The Sorrowful Wife en av dem bästa, men den vill man inte gärna citera i sina ringar :)