lördag 11 december 2010

När fan blir gammal skriver han böcker.

(Om några veckor kommer en bok av Katarina Swanberg, Från min loge på Dramaten, där Börje Ahlstedt breder ut sig om både det ena och det andra.)

"Han [Börje Ahlstedt] kritiserar också de kvinnliga skådespelare som inte orkar med sina vårdande sidor både hemma och på teatern:

'När kvinnor gör som Solveig Ternström, det vill säga klipper håret och börjar röka cigarr, lämnar de sin medfödda kapacitet som vårdande människor och då blir världen en sämre plats för oss alla.' ”

(DN - Clas Barkman)

Jag tror att Dramaten blir en bättre plats för oss alla när Börje slutar.
Jag skulle också vilja veta om hans rövhålstil är en medfödd kapacitet.


Tipstack till Hemliga morsan

4 kommentarer:

Skye sa...

Så män har ingen sådan medfödd kapacitet? Eftersom kvinnor tydligen förlorar den när de börjar uppföra sig som män, med snagg och cigarrer.
Grattis Börje, du sket just världens alla vettiga män i ansiktet...

Josefine sa...

Börje Ahlstedt. Vilken jävla fornlämning.

Bulan & jag sa...

Underbart! Cred till dig alltså, inte till Börje.

Ägget sa...

Något av det äckligaste jag sett var ett avsnitt av "Teatersupén" (jag vet, råkade zappa förbi och blev sittande med hakan nere vid knäna ungefär), där Börje och hans son "lagade mat", eller rättare sagt kletade runt med (de formodligen otvättade) nävarna bland råvarorna, slickade på fingrarna, knäckte ett ägg i pannan m.m.

Till själva supén hade de bjudit in "fantastiska teatermänniskor" som ägnade sig åt inbördes beundran och överöste varandra med floskler om hur underbara människor just teatermänniskor är. I synnerhet då förstås Ingmar Bergman. Och alla som någon gång jobbat med Ingmar.

Kvällen avslutades med Börjes "hemliga" överraskningsdessert: en flaska svartvinbärssaft och ett paket Mariekex. För det hade alltid Ingmar. Å vad de gick i spinn teatermänniskorna. Underbara teatermänniskor.
Börje valde då att dela med sig om en anekdot från när han jobbat med Ingmar, då Liv Ullman vägrat vara naken på scen och istället beställt en kroppsstrumpa eller "nakendräkt". Jag citerar fritt ur minnet: "Ingmar blev rasande. Liv grät och sprang iväg, Ingmar efter. De gick väl iväg och hade oralsex eller nåt för de kom tillbaka glada igen."