onsdag 10 november 2010

Day 1 - Introduce yourself

Josefine. Född 1982 i Laholm.

När jag var liten var jag allvarlig och väldigt blyg.
Blyg fortsatte jag att vara på ett i stort sett handikappande sätt tills efter gymnasiet. Inte för att det släppt helt än men nu kan jag hantera det på ett annat sätt. Men att prata inför stora grupper ger mig fortfarande tunnelseende.

Jag är allt eller inget. Ofta i alla fall. Som träning. Träna flera dagar i veckan. Sen kommer en förkylning och sedan radar ursäkterna upp sig.
Som med musik: jag hittar något nytt jag gillar och kan lyssna på samma låt om och om igen hur många gånger som helst. Sen tröttnar jag och kan aldrig höra skiten igen.

Jag är pessimistisk till stora delar. I synnerhet när det gäller mig själv (nej det här kommer aldrig att få, det kan inte jag, jag är inte tillräcklig bra osv - oftast helt i onödan).

Ibland tycker jag att jag analyserar saker för mycket. Jag vänder och vrider på saker tills jag knappt vet vad jag tycker. Det gäller både politik, film, böcker och ja vad som helst. Men sen är det naturligtvis inte bara negativt. Det är bra att vara analytisk. Men ibland borde jag bara sluta tänka "men å andra sidan".

Jag är inte det minsta långsint. Jag tröttnar på att ha konflikter väldigt snabbt (om det inte är något väldigt allvarligt). M är likadan. Vi bråkar och skriker en stund. Sen tröttnar vi och släpper det.

Just nu är jag inne i en period där jag inte riktigt kan slappna av. Jag känner mig stressad för saker mest hela tiden. Varje morgon vaknar jag med spända käkar och mina axlar och skuldror känns hårda som sten. Jag finner inte riktigt ro till att lägga mig och läsa - tankarna snurrar för fort. Men så är det ibland. Och sen går det över. Och läsandet kommer igång igen. Läsandet som jag väl får räkna som mitt största och käraste intresse.

4 kommentarer:

Helena mitt i smeten sa...

Jag känner igen mig i det där med att analysera för mycket. Min analytiska förmåga är en stor tillgång och min en stor brist samtidigt kan man säga.

Honey sa...

Åh, jag ser fram emot resten av listan! Tycker det är så roligt att få veta lite mer om personen bakom en blogg man gillar.
Om du inte har något emot det tänkte jag faktiskt stjäla listan till min egen blogg för att få igång skrivandet litegrann...har haft lite idétorka den senaste tiden.

Kim sa...

Oj jisses. Det hela är nästan lite kusligt för orden som jag läser hade kunnat vara en presentation om mig själv. Lustigt, hur är det möjligt?
Gillar din blogg å att jag har hittat hit. :)

Josefine sa...

helena: ja så är det ju!

tiggerr: ja! gör det! håller med dig. det är verkligen kul att få lära känna bloggare lite mer.

kim: vad kul. och välkommen hit!