fredag 12 november 2010

Day 02 - Your first love

som liten
1. Marcus. Han var snäll. Och han sa till den sure busschauffören Gösta att han skulle "stanna framme vid det vita staketet" när vi åkte skolskjutsen hem. Jag var så blyg och tyst att jag inte vågade göra det själv. När jag smög fram till dörren och Gösta missade var han skulle stanna skrek han på mig. Så Marcus var räddaren i nöden som sa till varje dag. Sen vill jag minnas att jag var lite förälskad i Marcus igen på gymnasiet. Han läste böcker, var smart och snygg.

som äldre
2. Det var nog Kim. Efter gymnasiet. Första stora. Och det knäckte mig helt. M har skrivit ett inlägg om honom här. Vi var ihop när jag gick på folkhögskola. Han bad mig följa med och lyssna på Brigt Eyes "The Calendar hung it self" och sen var vi ihop. Han var 25. Jag var 19. Och sen tog det slut. Och sen ville han flytta ihop. Om han inte hittade en för liten lägenhet i Göteborg för då skulle det inte gå "eftersom jag är lite autistisk". Så var det nog. Han var en märklig person. Han bodde i ett stort fint hus i Mariehamn på Åland under somrarna. Sen tog det slut på riktigt och då åkte jag till Berlin i några månader och försökte lära mig tyska.

6 kommentarer:

Jo tjena sa...

Åh, roligt att läsa lite sånt här =)

Sandra sa...

Där du var då, helt knäckt, där är jag nu. Skönt att se det svart på vitt att det händer alla andra också. Och att man hittar någon ny, någon rättare, till slut.

Josefine sa...

jo tjena: ja det är ju faktiskt ganska kul att skriva också! skönt med inspiration.

sandra: fy fan. det kommer ordna sig! och man hittar den bästa sen. helt säkert.

Hanna sa...

Haha, åh. Helt knäckt var jag i somras. Nu minns jag knappt varför. Kanske för att han visade sig vara rätt... tölpig efteråt.

Kulturkoftan sa...

Mikaels inlägg gjorde min dag! Killen är genial. Jag tycker att du ska presentera min vän Fredriks blogg för honom, han kanske skulle uppskatta den: http://waynenilsson.blogspot.com/

Josefine sa...

hanna: så jäkla skönt att knappt minnas varför. då har det verkligen gått över!

kulturkoftan: haha.. ja det var ett fint inlägg minsann! ska tipsa mikeyboy om bloggen. jag var inne och läste och jag gillade!