lördag 15 januari 2011

Fundering.

Jag får nästan aldrig dryga eller taskiga kommentarer. Det är väldigt skönt. Men de gånger jag får det är det alltid från en anonym person eller någon med namn men utan länk att klicka på. Under hela tiden jag läst bloggar (vilket jag ju gjorde i flera år innan jag började blogga själv) har jag förundrats över det där. Ofta meningslösa korta elaka/dryga kommentarerna om vilken småskit som helst. Och de har nästan aldrig en avsändare man kan se. Jag förstår inte riktigt vad man får ut av det. Konstruktiv kritik är ju en sak men när det bara handlar om att provocera (eller vad det nu ska ha för effekt) fattar jag inte hur man orkar gå in bland kommentarerna, skriva sin lilla sura mening och klicka på skicka. Det hade aldrig jag gjort. Läs en bok i stället!?

Ni som läser här som själva bloggar, brukar ni få den typen av kommentarer? Jag vet ju till exempel att A.M.O fått en del och hon har tagit upp det där med anonymiteten.

20 kommentarer:

Melinda sa...

Nej, men jag har ju sällan mer än 50 läsare heller, det har väl med det att göra. Däremot har någon använt mitt namn och mitt URL för att lämna en taskig kommentar hos nån tonåring nånstans. Mkt märkligt, hade ingen aning om att vederbörande ens existerade.

hanna sa...

Inte så ofta, men det har hänt ett par gånger och då är min blogg ändå väldigt liten, ca 100 läsare per dag. Det säger något tycker jag. Även om man är en liten bloggare så lyckas de anonyma, otrevliga kommentarerna hitta dit. Obehagligt.

E sa...

egentligen är det ju helt meningslöst att lämna kritik på en blogg, om inte inlägget är av debattkaraktär. Om man inte håller med så går det ju skitfort att klicka på krysset. Man är ju knappast tvungen att läsa. Då begriper jag inte riktigt hur man orkar vara dryg... Jag har aldrig fått några otrevliga kommentarer, men å andra sidan är det knappt någon som läser min blogg heller :)

Anonym sa...

Peppar, peppar inte än!
Men lär ju dyka upp nu när jag skrev så här ;-) Murphys lag...

jos sa...

Tror jag har fått en genom tiderna, givetvis anonym. Har å andra sidan inte så mycket läsare.

Men jag förstår inte heller vad man får ut av det. Inte ens när jag läser ett inlägg jag blir oerhört provocerad av skulle jag drivas till att skicka en elak anonym kommentar. Orkar jag inte ta en diskussion, skriva en kommentar och sen argumentera för den då får det helt enkelt vara.

Jonna sa...

Jag har fått någon enstaka kommentar som varit elak "i onödan", eller hur man nu ska uttrycka det, men annars klarat mig bra. Men så är det ju en lilleputtblogg jag skriver också. Hade jag däremot skrivit mer om amning, vilket var tanken från början, så är jag säker på att fler hade orkat göra det klart för mig att de stör sig. Så är det IRL iallafall, och då är ju folk inte ens anonyma.

Alex sa...

Melinda - jag har varit med om samma sak, men misstänker att det är någon av mina syskon som skrivit kommentaren. Du vet, blogg.se och typ wordpress sparar ju uppgifterna så att man slipper fylla i nästa gång man ska lämna en kommentar.

Mirijam sa...

Nej, som tur är inte. Jag hade en tjej som förföljde mig ett tag och skrev massa saker, men med lite ip-stalking fattade jag vem hon var och då blev det rätt festligt att se hennes små försök att sätta sig på mig.

Alex sa...

Mirijam jag skulle vilja klicka gilla på din kommentar!!

Lola sa...

Min lilla blogg som jag gett ut adressen till 7 personer jag känner och sen försökt göra osökbar från Google har fått ett par anonyma taskiga kommentarer. Och inte från de sju. Så det är väl bara nåt man får ta. Har haft den sen 2007, så utslaget på den tiden är det ju lite. Men det suger att diskutera med en sur vägg.

S. sa...

Min blogg har inte så stor publik så i den mån jag får några kommentarer alls så är det nåt uppskattande från nån vän. När det någon enstaka gång har varit någon kommentar från någon anonym så har det också varit positivt.

Fifi sa...

Jag har faktiskt inte fått en enda taskig kommentar, fast min blogg är ju å andra sidan inte så stor.

På min förra blogg fick jag dock några enstaka kommentarer om att jag var ful och liknande. Mycket konstruktivt!

Anonym sa...

Har fått nån enstaka anonym tråkig kommentar.
Härom veckan fick jag trista kommentarer från en fd bekant som tydligen fortfarande hyser oerhörd agg mot mig. Det lilla utbytet av kommentarer mellan oss gav över 700 träffar på bloggen den dan...konflikter drar publik! Sjukt.

Anonym sa...

Jag har inte fått någon, men med min förra blogg fick jag taskiga kommentarer IRL. Dessa var mer implicita och svåra att bemöta, därför bytte jag blogg och gjorde den mer anonym.

Medelklassman sa...

Jag får en del ibland. Mest när jag sticker ut hakan och tycker saker. Men jag brukar skita i det för det är sällan nån som tycker jag är ful/dum i huvet. Men det är väl en genusgrej. Tjejer får av någon anledning så mycket mer skit. Oerhört trist är det i alla fall.

Mitt bästa tips. Att ignorera och inte bry sig om. Det är små människor som håller på så.

Medelklassman sa...

Tillägg: Sticker man själv ut hakan och är elak så brukar det ramla mycket skit tillbaks.

Lex Birro.

Ron Obvious sa...

Jag håller stenhårt på min teori om att man får de kommentarer man förtjänar. Vilket iofs inte riktigt håller då den enda smådryga kommentaren jag själv har fått är på ett smådrygt inlägg om David Eberhard. Å andra sidan har jag rätt få läsare så felmarginalen torde var stor. Drygona har helt enkelt inte hittat dit än.

Andreas sa...

Du har naturligtvis rätt. Dock måste jag erkänna mig skyldig till detta beteende själv.. dock har det bara hänt någon enstaka gång på någon tokreligiös blogg. Sådana människor får mig att se rött, och det har då hänt att jag lämnat en högst mogen kommentar i stil med: "newsflash for you -det finns ingen gud". Men det är ju ändå lite småroligt =)

Världen enligt J. sa...

Någon enstaka gång, under fyra år. Det är snarast så att det blir knäpptyst i kommentarsfältet om jag skriver någonting mer kontroversiellt (läs: liberalt) än vad jag åt till frukost :D

Men jag skulle nog inte tycka att det var så trevligt om jag fick anonyma och tykna kommentarer alltför ofta.

Världen enligt J. sa...

Någon enstaka gång, under fyra år. Det är snarast så att det blir knäpptyst i kommentarsfältet om jag skriver någonting mer kontroversiellt (läs: liberalt) än vad jag åt till frukost :D

Men jag skulle nog inte tycka att det var så trevligt om jag fick anonyma och tykna kommentarer alltför ofta.